cabozantinib

Gastrointestinalni (GI) perforacije, formiranje fistule, a teška krvarenja su se dogodili u bolesnika liječenih cabozantinib malata. Prekinuti terapiju ako je GI perforacija ili fistule razvijati. Praćenje bolesnika za krvarenje, a ne upravljati cabozantinib malat pacijentima s teškim krvarenjem.

Koristi za cabozantinib

Terapijski Klasa: sredstvo protiv tumora

Farmakološka Klasa: tirozin kinaze

cabozantinib je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za cabozantinib, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na cabozantinib ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke cabozantinib u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke cabozantinib u gerijatrijske populacije. Međutim, bez gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas.

Prije Korištenje cabozantinib

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate cabozantinib, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje cabozantinib s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje cabozantinib. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Lijekovi koji se koriste za liječenje raka su vrlo jaka i može imati mnoge nuspojave. Prije uzimanja cabozantinib, pobrinite se da razumijete sve rizike i koristi. To je važno za vas da blisko surađuju sa svojim liječnikom za vrijeme liječenja.

Uzmi cabozantinib samo kao režiji svog liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

cabozantinib dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Uzmi cabozantinib na prazan želudac. Nemojte jesti najmanje 2 sata prije, a najmanje 1 sat nakon uzimanja cabozantinib.

Progutajte kapsulu cjelinu s punom čašom (najmanje 8 unci) vode. Ne lomite, pauzu, žvakati ili otvorite kapsulu.

Doza cabozantinib će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze cabozantinib. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu cabozantinib, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako propustite dozu cabozantinib i to je manje od 12 sata nakon regularnog vremena, uzmite ga čim možete i uzmite sljedeću dozu u uobičajeno vrijeme. Ako propustite dozu, a to je više od 12 sata nakon regularnog vremena, preskočite propuštenu dozu i uzmite sljedeću dozu u uobičajeno vrijeme. Ne koristite dodatni lijek kako bi nadoknadili propuštenu dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Pravilna uporaba cabozantinib

Ako će se uzimati cabozantinib za dugo vremena, vrlo je važno da Vaš liječnik provjeriti u redovitim posjetima ikakvih problema i neželjenih učinaka. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Korištenje cabozantinib dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Te bi trebao nastaviti koristiti kontracepciju najmanje 4 mjeseca nakon prestanka uzimanja cabozantinib. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate jake bolove u trbuhu ili neugodan osjećaj nadimanja, kašlja ili gušenja kada jesti ili piti. To mogu biti simptomi perforaciju (suza) ili fistule (rupa) u crijevima.

cabozantinib može povećati svoje šanse za krvarenje. Obavijestite svog liječnika odmah ako iskašljavati krv ili imate krvarenje zubnog mesa, poteškoće s disanjem ili gutanjem, vrtoglavica, povećana menstrualno krvarenje ili vaginalno krvarenje, nosebleeds, dugotrajno krvarenje iz posjekotine, crvene ili tamno smeđe urina, ili crveno ili crno, katrana stolice , Ostanite daleko od grubih sportske ili druge situacije u kojima ste mogli biti modricama, rezati, ili ozlijeđenih. Četka i konac za zube nježno. Budite oprezni kada koristite oštre predmete, uključujući i britve i nokat škara.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove u prsima ili nelagoda, mučnina, bol ili nelagodu u rukama, čeljusti, leđima ili vratu, otežano disanje, znojenje, ili povraćanje. To mogu biti simptomi srčanog udara.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira li zna da koristite cabozantinib. Možda ćete morati prestati uzimati cabozantinib prije operacije, uključujući i stomatoloških zahvata.

Vaš liječnik će provjeriti vaš krvni tlak redovito dok uzimate cabozantinib. Možda ćete morati pratiti vaš krvni tlak kod kuće. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate jake glavobolje, vrtoglavicu, ili promjene u svoj vid.

Obavijestite svog liječnika odmah ako imate čeljusti stezanje, otekline, ukočenost, bol, ili labav zub. To bi mogao biti simptomi ozbiljnog problema čeljusti.

Mjere opreza tijekom korištenja cabozantinib

cabozantinib može doći do ozbiljnih problema kože zove ruka-noga sindrom ili sindrom eritrodisestezija dlana i stopala. Provjerite sa svojim liječnikom ako imate osip koji ne odlazi ili crvenilo, bol, oticanje, ili plikove na dlanovima ili nogama.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate glavobolju, napadaje, zbunjenost, zamagljen vid ili druge vizualne probleme. To mogu biti simptomi rijetke i ozbiljna stanja mozga naziva sindrom reverzibilni stražnji leukoencephalopathy.

Nemojte jesti grejp ili piti sok od grejpa dok koristite cabozantinib. Grejp i sok od grejpa može povećati količinu cabozantinib u krvi.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne (npr gospina trava) ili vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

cabozantinib nuspojave

cabozantinib

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Bubrežni karcinom stanica Avastin, Depo-Provera, medroksiprogesteron, Provera, Opdivo, nivolumab, bevacizumab, Afinitor, Votrient, Sutent, everolimus, Nexavar

Rak štitnjače Oklop štitnjače, doksorubicin, adriamicin, Priroda-Throid, Nexavar, sorafenib, Thyrogen, štitnjače dehidrirani, NP štitnjače, Lenvima, Westhroid, lenvatinib

 ili se pridružiti grupi podrške cabozantinib za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.