C1 esteraze inhibitor rekombinantni (intravenski put) opis i brand imena

C1 inhibitor esteraze rekombinantni se koristi za liječenje nasljedni angioedem (Hae) u odraslih i adolescenata. Hae je rijetka bolest koja uzrokuje oticanje lica, ruke, noge, vrat, želudac, crijeva, ili spolnih organa. Ljudi koji imaju Hae imaju nisku razinu C1 inhibitor esteraze u svom tijelu, a ovaj lijek povećava količinu C1 inhibitor esteraze u tijelu.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke C1 esteraze inhibitora rekombinantne u djece 12 godina i mlađe. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prašak za otopinu

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke C1 inhibitor esteraze rekombinantnog u gerijatrijske populacije. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Alergije

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

pedijatrijski

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

gerijatrijske

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ostale interakcije

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena. Lijek se mora ubrizgati polagano, tako da vaš IV cijev će morati ostati na mjestu za 5 minuta.

Druge zdravstvene probleme

Ovaj lijek može ponekad dobiti kod kuće pacijentima koji ne trebaju biti u bolnici ili klinici. Ako koristite ovaj lijek kod kuće, vaš liječnik ili medicinska sestra će vas naučiti kako pripremiti i injicirati lijek. Budite sigurni da ste razumjeli kako koristiti lijek.

Doziranje

Pobrinite se da članovi obitelji ili druge osobe koje su sa zna kako bi se uvelo lijek u slučaju da se ne može to učiniti sami tijekom Hae napada.

Koristite novu iglu i špricu svaki put kad bi se uvelo svoj lijek.

Provjerite ubrizgavanje setove redovito kako bi bili sigurni da prah ili tekućina nije promijenila boju. Nemojte koristiti ovaj lijek ako je u prahu ili tekući je promijenila boju, ili ako postoje čvrste tvari u mješovitim tekućine.

Nosite ovaj lijek s vama u sve vrijeme za hitne slučajeve u slučaju da imate Hae napad.

Ovaj lijek dolazi s uputi o lijeku. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Nazovite svog liječnika ili ljekarnika za upute.

Čuvati izvan dohvata djece.

propustili dozu

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

skladištenje

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite bočicu prah u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi. Držite lijekove u originalnom pakovanju dok ste spremni da ga upotrijebite. Ne zamrzavati.

Odmah Koristite mješoviti lijek, ili pohraniti u hladnjaku u roku od 8 sati miješanje.

Bacite bočicu nakon što su ga koristili, čak i ako ne postoji lijek ostaje u njemu.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete i dalje ga koristiti.

Hae napadi su opasne po život i zahtijevaju hitnu liječničku pomoć. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ili otići na hitnu pomoć što je prije moguće, čak i ako se osjećate bolje nakon korištenja ovog lijeka.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije. Ove reakcije mogu biti opasne po život i zahtijevaju hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika ili medicinsku sestru odmah ako imate osip, svrbež, osip, promuklost, stezanje u prsima, lakomislenost, vrtoglavica ili nesvjestica, otežano disanje, poteškoće s disanjem, problema s gutanjem, ili bilo oticanje svojim rukama, lice, ili usta nakon primite ovaj lijek.

Ovaj lijek može povećati rizik od razvoja krvnih ugrušaka. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako imate oteklinu i bol u rukama, nogama, ili na trbuh, bol u prsima, otežano disanje, gubitak osjeta, zbunjenost ili probleme s kontrolom mišića ili govora.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.