c.p.m.

Klorfeniramin je antihistaminik koji smanjuje učinke prirodnog kemijskog histamina u tijelu. Histamin može proizvesti simptome kihanje, svrbež, suzne oči, i curenje iz nosa.

Klorfeniramin se koristi za liječenje curenje iz nosa, kihanje, svrbež i suzne oči uzrokovane alergijama, prehladu ili gripu.

Klorfeniramin se također mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Uvijek pitati liječnika prije nego što je kašalj ili hladno lijek djetetu. Smrt se može dogoditi iz zlouporabe kašalj i prehlada lijekova u vrlo male djece.

Vi ne bi trebali uzimati ovaj lijek ako imate uskog kuta glaukom, blokada u vašem želucu ili crijevima, povećanu prostatu, ako ne možete mokriti ili ako imate napad astme.

Ne biste trebali koristiti klorfeniramin ako ste alergični na nju, ili ako imate

uskog kuta glaukom

blokada u vašem želucu ili crijevima

povećane prostate

ako ste u mogućnosti mokriti; ili

ako imate napad astme.

Pitajte liječnika ili ljekarnika ako je sigurno za vas da se klorfeniramin ako imate

blokada u svom probavnom traktu (želudac ili crijeva), kolostomiju ili ileostomskim

jetre ili bolesti bubrega

astme ili KOPB, kašalj sa sluzi ili kašalj uzrokovan pušenjem, emfizem ili kronični bronhitis

visoki krvni tlak, srčana bolest, koronarna arterijska bolest, ili nedavno infarkt

epilepsije ili drugih oduzimanje poremećaja

problemi mokrenje

pheochromocytoma (tumor nadbubrežne žlijezde); ili

preaktivan štitnjače.

FDA kategorija trudnoća B. klorfeniramin ne očekuje da će naškoditi nerođeno dijete. Nemojte koristiti ovaj lijek bez svog savjet liječnika ako ste trudni.

Klorfeniramin može proći u majčino mlijeko i može naškoditi dojenje beba. Antihistaminici također mogu usporiti proizvodnju majčino mlijeko. Nemojte koristiti ovaj lijek bez svog savjet liječnika ako dojite bebu.

Umjetno zaslađeni hladno lijek može sadržavati fenilalanin. Ako imate fenilketonuriju (PKU), provjerite naljepnicu lijekova vidjeti ako proizvod sadrži fenilalanin.

Koristite točno prema uputama na etiketi, ili kako je propisano od strane liječnika. Ne koristiti u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno. Ovaj lijek obično se uzima samo za kratko vrijeme dok se simptomi raščistiti.

Nemojte uzimati duže od 7 dana za redom. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako se simptomi ne poboljšaju nakon 7 dana liječenja, ili ako imate temperaturu s glavoboljom ili osip na koži.

Ne lomite, žvakati, ili break tableta s produljenim oslobađanjem. Progutati cijele. Razbijanje pilule mogu izazvati previše lijeka koji će biti izdan u jednom trenutku.

Mjera tekući lijek s posebnim dozi zlicu ili medicine šalici, a ne s redovitim žlica. Ako nemate uređaj doze za mjerenje, upitajte svog ljekarnika za jedan.

Uvijek pitati liječnika prije nego što je kašalj ili hladno lijek djetetu. Smrt se može dogoditi iz zlouporabe kašalj i prehlada lijekova u vrlo male djece.

Ako vam je potrebna operacija ili medicinskih ispitivanja, reci kirurg ili liječnik ispred vremena, ako ste uzeli ovaj lijek u posljednjih nekoliko dana.

Čuvati na sobnoj temperaturi, dalje od vlage i topline. Ne dozvolite da tekućina oblik ovog lijeka za zamrzavanje.

Budući da je ovaj lijek se uzima po potrebi, vi svibanj ne biti na rasporedu doziranja. Ako uzimate lijekove redovito, uzeti propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne uzimajte dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Potražite hitnu liječničku pomoć ili nazovite otrov za pomoć liniju na 1-800-222-1222.

Predoziranje Simptomi mogu uključivati ​​teške oblike neke od nuspojava navedenih u ovom priručnik.

Ovaj lijek može uzrokovati zamagljen vid ili ugroziti vaše razmišljanje ili reakcija. Budite oprezni ako vozite ili učiniti bilo koji zahtijeva da budu na oprezu i može jasno vidjeti.

Konzumiranja alkohola može povećati neke nuspojave klorfeniramin.

Pitajte liječnika ili ljekarnika prije korištenja bilo koje druge hladno, kašalj, alergije, ili spavati lijek. Antihistaminici se nalaze u mnogim kombinaciju lijekova. Uzimanje određenih proizvoda zajedno mogu uzrokovati da se previše određenog lijeka. Provjerite oznaku da se vidi je li lijek sadrži antihistaminik.

Izbjeći postati pregrijan ili dehidrirano tijekom vježbanja i tijekom vrućina. Klorfeniramin može smanjiti znojenje, a vi svibanj biti više skloni toplinskog udara.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo koji od ovih znakova alergijske reakcije: košnica; teško disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Prestanite koristiti klorfeniramin i nazovite svog liječnika odmah ako imate

brzo ili neujednačena broj otkucaja srca

promjene raspoloženja

tremor, konvulzije (grčevi)

lako modrice ili krvarenje, neobično slabost

osjećaj kratkog daha; ili

malo ili nimalo uriniranje.

Česte nuspojave mogu uključivati

vrtoglavica, pospanost

suha usta, nosa ili grla

zatvor

zamagljen vid; ili

osjećaj nervozna ili nemirna.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave FDA na 1-800-FDA-1088.

Uzimajući klorfeniramin s drugim lijekovima koje će se pospano ili usporiti disanje može pogoršati ove efekte. Pitajte svog liječnika prije uzimanja klorfeniramin s tabletu za spavanje, opojne boli medicine, mišića relaxer, ili lijek za anksioznost, depresija, ili napadajima.

Pitajte liječnika ili ljekarnika prije uzimanja ovog lijeka ako su također pomoću bilo koje druge lijekove, uključujući i recept i nad-the-counter lijekove, vitamine i biljne proizvode. Neki lijekovi mogu izazvati neželjene ili opasne posljedice ako se koristi zajedno. Nije sve moguće interakcije su navedeni u ovom priručnik.

 Cerner Multum, Inc Verzija: 8.03. Datum revizije: 2013/04/22, 10:41:34.