byetta

Povećana incidencija štitnjače tumora C-stanica je prijavljen u štakora. To nije određeno da li exenatide uzrokuje tiroidni tumori C-stanica u ljudi, i redovito praćenje je nepoznate vrijednosti. Koristite je kontraindiciran u bolesnika s multiple endokrine neoplazije sindrom tipa 2 ili s osobnom ili obiteljskom anamnezom medularni karcinom štitnjače i obrazovanja na rizik i simptome tumora štitnjače treba osigurati svim bolesnika liječenih s produljenim oslobađanjem exenatide.

Koristi za Byetta

Terapijski Klasa: Antidijabetički

Farmakološka klase: Glucagon-Like Peptide-1 receptor agonist

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke Exenatide injekcije u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Exenatide injekcije u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati problema s bubrezima, što može zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju injekciju Exenatide.

Prije Korištenje Byetta

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže exenatide. To ne može biti specifična za Byetta. Molimo pročitajte pažljivo.

Kada počnete uzimati ovaj lijek, to je vrlo važno da provjerite šećer u krvi često, posebno prije i poslije jela i prije spavanja. To će pomoći smanjiti šanse imaju vrlo nisku razinu šećera u krvi.

Pažljivo pratite on poseban plan obroka vaš liječnik vam je dao. To je najvažniji dio kontroliranje dijabetes, te je potrebno ako je to lijek za ispravan rad. Također, redovito vježba i test za šećer u krvi ili urinu prema uputama.

Koristite samo brand ovog lijeka da je vaš liječnik propisao. Različite marke možda neće raditi na isti način. Bydureon® je oblik s produljenim oslobađanjem od Byetta®. Ako se mijenjaju iz Byetta® na Bydureon®, trebali prestati koristiti Byetta®. Ne koristite ove lijekove zajedno.

Byetta® dolazi u napunjenoj olovke koje ćete koristiti da ga se uvelo. Svaka brizgalica sadrži dovoljno lijekova za 60 doza.

Bydureon® dolazi u ladicu za jediničnu dozu koja sadrži: 1 bočica eksenatid praha, 1 bočica konektor, 1 napunjenoj štrcaljki za razrjeđivanje, i 2 igle. Ne zamjena igala ili bilo koje druge komponente u ladicu.

Ovaj lijek bi trebao doći s Lijekovi vodič i uputama za upotrebu Pen. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Vi ćete biti koristeći exenatide kod kuće. Vaš liječnik će vas naučiti kako za injekcije treba dati. Budite sigurni da razumijete točno kako je to lijek koji se ubrizgava.

Ovaj lijek se daje kao metak pod kožu vašeg trbuha, bedara ili nadlaktice. Koristite neki drugi tjelesne površine svaki put kad daju sebi metak. Pratite gdje ste dati svaki metak kako bi bili sigurni da rotirati dijelovima tijela.

Dopustite Byetta® zagrijati na sobnu temperaturu prije nego što ga se uvelo. Ako se lijek u kemijskom olovkom promijenila boju, izgleda mutna, ili ako vidite čestice u njemu, nemojte ga koristiti.

Koristite Bydureon® odmah nakon što se prašak je otopljen i prebačen u štrcaljku.

Koristite novu iglu svaki put kada bi se uvelo svoj lijek.

Pravilna uporaba exenatide

Nikada ne dijelite medicine olovke ili jedne doze pladnjeve s drugima pod bilo kojim okolnostima. Nije sigurno za jedno pero će se koristiti za više od jedne osobe. Dijeljenje igala, olovke, ili jedne doze ladice može dovesti do prijenosa infekcije.

Bacite se koriste igle u tvrdu, zatvorenoj posudi da iglice ne mogu probiti kroz. Čuvati spremnik izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Obavijestite svog liječnika ako koristite kontracepcijske pilule ili antibiotik. Ovi lijekovi treba uzeti najmanje 1 sat prije korištenja exenatide.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Za pacijente koristeći Bydureon®: Ako propustite dozu ovog lijeka, koristite ga čim se sjetite, sve dok vaš sljedeći doza je zbog najmanje 3 dana kasnije. Ako propustite dozu, a sljedeću dozu je zbog 1 ili 2 dana kasnije, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Nemojte koristiti 2 doze ovog lijeka za manje od 3 dana odvojeno.

Za pacijente koji koriste Byetta®: Nemojte koristiti ovaj lijek nakon što jesti, ako ste zaboravili ga koristiti prije obroka. Pričekajte dok se 1 sat prije sljedećeg obroka i koristiti lijek u to vrijeme. Ne koristite dodatni lijek kako bi nadoknadili propuštenu dozu.

Mjere opreza tijekom korištenja Byetta

Čuvati u hladnjaku. Ne zamrzavati.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Za pacijente koji koriste Byetta®

Za pacijente koji koriste Bydureon®: Čuvajte lijek u hladnjaku, u izvornom pakovanju i štite ga od svjetlosti. Ne zamrzavati ovaj lijek, a ne koristite lijekove ako je bio zamrznut. Možete pohraniti neotvorenu medicine u hladnjak do isteka datuma na pakiranju ili na sobnoj temperaturi do 4 tjedna.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Byetta nuspojave

Byetta (exenatide)

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako su također pomoću inzulina. Vi ne bi trebali koristiti prandijalni inzulin (kao što Apidra®, Lantus®) dok koristite ovaj lijek. Korištenjem ovih lijekova zajedno mogu izazvati neželjene posljedice.

Vrlo je važno da pažljivo slijedite upute iz svog zdravstvenog tima o

U slučaju hitnosti-Postoji svibanj biti vrijeme kada trebate hitnu pomoć za problem uzrokovan dijabetesom. Morate biti spremni za te hitne slučajeve. To je dobra ideja da nose medicinske identifikacijski kod (ID) narukvicu ili vrat lanac u svako doba. Također, nose iskaznicu u novčaniku ili torbici na kojoj piše da bolujete od dijabetesa i popis svih svojih lijekova.

Ovaj lijek može povećati rizik od tumora štitnjače. Obavijestite svog liječnika odmah ako imaju kvržicu ili oteklina na vratu ili grlu, a vi koristite Bydureon®. Također recite svom liječniku ako imate problema s gutanjem ili disanjem, ili ako je vaš glas postaje promukao.

Pankreatitis može se pojaviti dok koristite ovaj lijek. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove iznenadna i jaka želuca, zimice, zatvor, mučnina, povraćanje, groznica, ili nepromišljenost.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate osip, svrbež, promuklost, problema s disanjem, problema s gutanjem, ili bilo oticanje ruke, lice, usta ili grla dok koristite ovaj lijek.

Nazovite svog liječnika odmah ako primijetite bilo koji od ovih nuspojava na mjestu uboda: depresivni ili razvedena kože, plavo-zelene do crne kože promjena boje, ili bol, crvenilo, ili ljuštenja kože.

Ovaj lijek ne uzrokuje hipoglikemiju (niska razina šećera u krvi). Međutim, niska razina šećera u krvi može dogoditi kada koristite exenatide s drugim lijekovima, kao što su inzulin ili sulfonilureje, koji mogu smanjiti razinu šećera u krvi. Niska razina šećera u krvi također može pojaviti ako kašnjenje ili izostavite obrok ili snack, vježba više nego inače, piti alkohol, ili ne mogu jesti zbog mučnina ili povraćanje.

Simptomi niskog šećera u krvi uključuju anksioznost, ponašanje promijeniti slično pijanstvu, zamagljen vid, hladno znojenje, zbunjenost, cool, blijeda koža, poteškoće s razmišljanjem, pospanost, prekomjerna glad, brzo kucanje srca, glavobolja (nastavak), mučnina, nervoza, noćne more , nemiran san, drhtavica, nerazgovjetan govor, ili neuobičajen umor ili slabost.

Ako simptomi niske razine šećera u krvi dogodi, jedu tablete glukoze ili gel, kukuruzni sirup, med, ili kocke šećera ili piti voćni sok, ne-dijeta bezalkoholno piće ili šećera otopljenog u vodi za ublažavanje simptoma. Također, provjerite svoj krv za niske razine šećera u krvi. Glukagon se koristi u hitnim situacijama, kada jaki simptomi kao što su napadaji (konvulzije) ili nesvjestice javljaju. Imati glukagon kit dostupan, zajedno sa špricom i iglom, i znati kako ga koristiti. Članovi vaše obitelji treba znati kako ga koristiti.

Hiperglikemija (visoka razina šećera u krvi) može se javiti ako se ne uzimaju dovoljno ili preskočite dozu antidijabetično medicine, prejesti ili ne slijede plan obroka, imaju povišenu temperaturu ili infekcije, ili se ne ostvari onoliko koliko je uobičajeno.

Simptomi visokog šećera u krvi uključuju zamagljen vid, vrtoglavica, suha usta, isprati, suha koža, voće, kao što dah miris, učestalo mokrenje (učestalost i količinu), ketoni u urinu, gubitak apetita, bolovima u trbuhu, mučnina ili povraćanje, umor, uznemiri disanje (brza i duboka), nesvjesticu ili neobična žeđ.

Ako simptomi visok šećer u krvi dogodi, provjerite razinu šećera u krvi, a zatim nazvati svog liječnika za upute.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Dijabetes, Tip 2 metformin, inzulin aspart, glipizid, Januvia, glimepirid, Victoza, Lantus, gliburid, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, GLUCOPHAGE Janumet, Actos, Levemir, Novolog, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, glucotrol, Trulicity , sitagliptin, Bydureon