buprenorfin (bukalnu sluznicu ruta, sublingvalno put) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Ovaj lijek bi trebao doći s lijekovima vodič. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Za korištenje usnu film

Nemojte lomiti ili progutati sublingvalne tablete. Staviti tabletu pod jezikom sve dok se ne otopi. Ako uzmete 2 ili više tableta odjednom, stavite sve tablete pod jezik zajedno. Ako je ovo neugodno, staviti 2 tablete odjednom pod jezik i ponovite postupak dok sve tablete su poduzete.

Koristite samo brand ovog lijeka da je vaš liječnik propisao. Različite marke možda neće raditi na isti način.

skladištenje

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Neiskorišteni tablete treba isprati u zahodsku školjku. Neiskorišteni bukalne filmovi trebaju biti uklonjeni iz folije ambalažu, a zatim isprati u zahodsku školjku.