bromcomp hc

Kašalj / hladna kombinacija uglavnom koriste za ublažavanje kašlja zbog prehlade, gripe, ili peludna groznica. Oni ne smiju se koristiti za kronični kašalj koji se javlja s pušenjem, astma, ili emfizem ili u slučaju kada postoji neuobičajeno velika količina sluzi ili sluzi (izgovara se Flem) s kašljem.

Koristi za Bromcomp HC

Kašalj / hladno kombinirani proizvodi sadrže više od jednog sastojka. Na primjer, neki proizvodi mogu sadržavati antihistaminik, lijek za smanjivanje kongestije i analgetik, uz lijek za kašalj. Ako ste u liječenju sebe, važno je odabrati proizvod koji je najbolje za vaše simptome. Također, u principu, to je najbolje da kupi proizvod koji sadrži samo one lijekove koje stvarno trebate. Ako imate pitanja o tome koji proizvod kupiti, provjerite sa svojim ljekarnikom.

Budući da različiti proizvodi sadrže sastojke koji će imati različite mjere opreza i nuspojave, važno je da znate sastojaka iz medicine koje poduzimamo. Različite vrste sastojaka koji se mogu naći u kašalj / hladne kombinacije uključuju

Antihistaminici -Antihistamines se koristi za ublažavanje ili sprečavanje simptoma peludne groznice i drugih vrsta alergija. Oni također pomoći osloboditi neke simptome prehlade, kao što su kihanje i curenje nosa. Djeluju sprečavanjem učinaka tvar koja se zove histamine, koji je proizveden u tijelu. Neki primjeri antihistaminika sadržanih u ovim kombinacijama su

Dekongestivi -Decongestants proizvesti sužavanje krvnih žila. To dovodi do krčenje nosna kongestija. Međutim, ovaj efekt može povećati krvni tlak u pacijenata koji imaju visoki krvni tlak. To uključuje

Antitusike -Antitussives pomoći osloboditi kašlja i neki sadrže opojne droge. Ovi antitusike djelovati direktno na sredini kašalj u mozgu. Narkotici može postati navika koja formira, što uzrokuje duševnu ili tjelesnu ovisnost, ako se koristi za dugo vremena. Fizička ovisnost može dovesti do povlačenja nuspojava i kad prestanete uzimati lijek.

Expectorants -Expectorants rad navijanjem sluz ili sluz u plućima. Glavni iskašljavanje koriste u kašalj i prehladu guaifenesin. Ostali sastojci dodani kao expectorants (na primjer, amonijev klorid, kalcijev jodid jodirano glicerin, Ipecac, kalij guaiacolsulfonate, kalij jodid i natrijev citrat) nisu se pokazale učinkovite. Općenito, najbolja stvar koju možete učiniti da se popustiti sluz ili flegma je piti puno vode.

Analgetici -Analgesics se koriste u ovim kombiniranim lijekovima kako bi se osloboditi bol i bol koji se mogu pojaviti kod prehlade. To uključuje

Prije Korištenje Bromcomp HC

Upotreba previše acetaminofena i salicilati istovremeno može dovesti do oštećenja bubrega ili raka bubrega ili mokraćnog mjehura. To se može dogoditi ako se uzimaju velike količine oba lijeka zajedno za dugo vremena. Međutim, uzimajući preporučene količine kombinacija lijekova koje sadrže oba acetaminofen i salicilat za kratko vrijeme nije se pokazalo da uzrokuje ove neželjene učinke.

Antikolinergici -Anticholinergics, kao što homatropine mogu pomoći proizvesti efekt isušivanja u nos i grudi.

Ove kašlja i prehlade kombinacije su dostupne i over-the-counter (OTC) i sa svojim liječnikom recept.

Nemojte davati bilo kakve over-the-counter (OTC) kašalj i hladno lijek za bebu ili dijete do 4 godine starosti. Korištenjem ovih lijekova u vrlo male djece može izazvati ozbiljne ili eventualno po život opasne nuspojave.

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Vrlo mala djeca su obično osjetljiviji na učinke ovog lijeka. Prije nego što bilo koji od ovih kombinacija lijekova na dijete, provjerite naljepnicu paket vrlo pažljivo. Neki od tih lijekova su prejaki za primjenu u djece. Ako niste sigurni je li određeni proizvod može se dati djetetu, ili ako imate bilo kakvih pitanja o iznosu koji daju, provjerite sa svojim liječnikom, osobito ako sadrži

Nemojte davati bilo kakve over-the-counter (OTC) kašalj i hladno lijek za bebu ili dijete do 4 godine starosti. Korištenjem ovih lijekova u vrlo male djece može izazvati ozbiljne ili eventualno po život opasne nuspojave.

Stariji su obično osjetljiviji na učinke ovog lijeka, osobito ako sadrži

Povremeno korištenje kašalj / hladna kombinacija nije vjerojatno da će izazvati probleme u fetus ili na novorođenče. Međutim, kada se ti lijekovi koriste kod većih doza i / ili za dugo vremena, priliku koja se mogu pojaviti problemi mogu se povećati. Za pojedinih sastojaka ove kombinacije, sljedeće informacije treba uzeti u obzir prije nego što se odlučite na korištenje posebno protiv kašlja / hladno kombinaciju

Neka izvješća su pokazala da previše upotreba aspirina kasno u trudnoći može uzrokovati smanjenje težine novorođenčeta je i moguće smrti fetusa ili novorođenčeta. Međutim, majke u tim izvješćima je uzimala mnogo veće količine aspirina nego što se obično preporučuje. Studije majki uzimanje aspirina u dozama koje se obično preporučuju ne pokazuju ove neželjene učinke. Međutim, postoji mogućnost da redovita upotreba salicilata kasno u trudnoći može izazvati neželjene učinke na srce i krvne toka u fetus ili novorođenče.

Korištenje salicilata, posebice aspirin, tijekom posljednja 2 tjedna trudnoće može uzrokovati krvarenje probleme u fetusu prije ili tijekom poroda, ili u novorođenčeta. Isto tako, previše korištenje salicilata u posljednja 3 mjeseca trudnoće može povećati duljinu trudnoće, produžiti rad, uzrokovati druge probleme tijekom poroda ili uzrokovati ozbiljne krvarenja u majke prije, za vrijeme ili nakon poroda. Ne uzimati aspirin tijekom posljednja 3 mjeseca trudnoće, osim ako to nije naloženo od strane liječnika.

Ako dojite, šansa koja se mogu pojaviti problemi ovisi o sastojcima kombinacije. Za pojedinih sastojaka ove kombinacije, sljedeći primjenjuju

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bilo koji od ovih lijekova, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da vas ne tretiraju s lijekovima u tom razredu ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo što od sljedećeg se obično ne preporučuje, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite lijekove ili dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Pravilna uporaba kašlja i prehlade kombinacijama

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže kašalj i hladne kombinacije. To ne može biti specifična za Bromcomp HC. Molimo pročitajte pažljivo.

Da bi se popustiti sluz ili sluz u plućima, popiti čašu vode nakon svake doze ovog lijeka, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika.

Uzmi ovaj lijek samo kao redatelja. Nemojte uzeti više od toga i ne uzimati češće nego što je preporučeno na naljepnici, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Nemojte davati bilo kakve over-the-counter (OTC) kašalj i hladno lijek za bebu ili dijete do 4 godine starosti. Korištenjem ovih lijekova u vrlo male djece može izazvati ozbiljne ili eventualno po život opasne nuspojave.

Za pacijente koji uzimaju kapsule ili tablete oblika s produljenim otpuštanjem ovog lijeka

Za pacijente koji uzimaju oralne otopine s produljenim oslobađanjem ili oralni oblik suspenzije tog lijeka

Za pacijente koji uzimaju kombiniranu lijek koji sadrži antihistaminik i / ili aspirin ili neki drugi salicilat

Ako je kombinacija lijekova koji sadrže aspirin ima jak ocat-kao miris, nemojte ga koristiti. Ovaj miris označava lijek nego što se razbije. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, obratite se svom ljekarniku.

Mjere opreza Dok putem Bromcomp HC

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Držite tekući oblik ovog lijeka od smrzavanja. Ne frižideru sirup.

Ako vaš kašalj nije poboljšalo nakon 7 dana ili ako imate visoku temperaturu, osip na koži, stalnu glavobolju, ili grlobolja s kašljem, provjerite sa svojim liječnikom. Ovi znakovi mogu značiti da imate druge zdravstvene probleme.

Za bolesnika koji uzimaju lijek koji sadrži kodein ili bilo koji drugi narkotičkim analgeticima (npr, dihidrokodein, hidrokodon, oksikodon i pentazocin)

Bromcomp HC nuspojave

Za dojilje uzimaju lijek kodein koji sadrže ili bilo koju drugu opojnu lijek protiv kašlja (dihidrokodein, hidrokodon ili hidromorfon)

Za pacijente koji uzimaju lijekove koji sadrže antihistaminsko

Za pacijente koji uzimaju lijekove za smanjivanje kongestije koje sadrže

Za pacijente koji uzimaju opojne kašlja (kodein, dihidrokodein, hidrokodon ili hidromorfon) -containing medicine

Za pacijente koji uzimaju jodid (kalcijev jodid, jodinirani glicerol ili kalijev jodid) -containing lijek

Za pacijente koji uzimaju lijekove koji sadrže analgetski

Za dijabetičara koji uzimaju aspirin- ili natrij lijek salicilat koje sadrže

Za pacijente koji uzimaju lijekove koji sadrže homatropine

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Iako ozbiljne nuspojave se javljaju rijetko kad ovaj lijek se uzima kao što je preporučeno, oni svibanj biti više vjerojatno da će doći ako: previše lijek se uzima, ona se uzima u velikim dozama, ili se uzima za dugo vremensko razdoblje.

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Ako ste skrb majka i primijetite bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja u svoje dijete, dobiti hitnu pomoć odmah

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Nisu svi od nuspojava navedenih zabilježeni su za svaki od ovih lijekova, ali su prijavljene za barem jednu od njih. Postoje neke sličnosti između tih kombinacija lijekova, toliko od gore navedenih nuspojava može doći s bilo koje od tih lijekova.

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.