botox kozmetički

Učinci onabotulinumtoxinA i sve botulinum toksina proizvode se može širiti iz područja injekcije da bi prouzrokovao simptome sata do nekoliko tjedana nakon injekcije u skladu sa botulinum toksina učinke. Gutanju i disanju mogu biti opasne po život, a bilo je izvješća o smrti. Djeca liječe grčevima vjerojatno imaju najveći rizik, ali se simptomi mogu pojaviti u odraslih. Slučajevi širenja učinka je došlo u dozama sličnim onima koje su korištene za liječenje cervikalne distonije i gornjih udova spastičnost i pri nižim dozama.

Koristi za Botox kozmetičkih

Terapijski Klasa: mišićno-koštanog sustava Agent

Farmakološka klase: botulinum toksin tipa A

OnabotulinumtoxinA je botulinum toksin proizvoda. Djeluje na živčani sustav da se opustite mišiće.

OnabotulinumtoxinA se ubrizgava u mišiće koji su pogođeni. Ovisno o vašem stanju, može biti potrebno više od jednog tretmana.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept i da će se primjenjivati ​​od strane liječnika.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, onabotulinumtoxinA koristi se u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Prije uporabe Botox Cosmetic

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost onabotulinumtoxinA u djece. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 12 godina za blepharospasm ili strabizma, odnosno u djece mlađe od 16 godina za cervikalne distonije ili u djece mlađe od 18 godina starosti za kronične migrene, hiperhidroze, gornjih ekstremiteta spastičnost ili preaktivan mokraćni mjehur. Korištenje onabotulinumtoxinA za liječenje glabellar linije i bočne canthal linije se ne preporučuje u djece.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost onabotulinumtoxinA u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne jetre, bubrega, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju onabotulinumtoxinA.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže onabotulinumtoxina. To ne može biti specifična za Botox kozmetički. Molimo pročitajte pažljivo.

Liječnik će vam dati ovaj lijek u bolnici ili klinici. Ovaj lijek se daje kao metak pod kožu ili u jednoj od svojih mišića.

Od vas se može dobiti lijekove za zanijemio područje gdje je metak će se ubrizgava. Ako primate lijek oko očiju, što može dati kapi za oči ili mast za zanijemio područje. Nakon davanja injekcije, možda ćete morati nositi zaštitnu kontaktnih leća ili oko krpa.

Ako ste tretirani za prekomjerno znojenje, obrijati ispod pazuha, ali ne koristi dezodorans za 24 sata prije injekcije. Izbjegavajte vježbe, vruće hrane ili tekućine, ili bilo što drugo što bi moglo učiniti da se znoje 30 minuta prije davanja injekcije.

Ovaj lijek djeluje polako. Za poremećaja vrat, te bi trebao imati poboljšanje u roku od 2 do 6 tjedana nakon injekcije. Za nadlaktice ukočenost, te bi trebao imati poboljšanje u roku od 4 do 6 tjedana nakon injekcije. Kapak poremećaji trebalo poboljšati u roku od 3 dana do 2 tjedna nakon injekcije. Strabizam trebalo poboljšati u roku 1 do 2 dana nakon injekcije, a poboljšanje treba trajati 2 do 6 tjedana. Jednom kada se stanje poboljšalo, lijek će trajati oko 3 mjeseca, a onda se učinci lijeka polako će nestati. Možda je potrebno više injekcije kad su učinci lijeka istrošiti. Preporučeni raspored za ponovni tretman za kronične migrene je svakih 12 tjedana.

Ovaj lijek bi trebao doći sa priručnik. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Vaš liječnik će koristiti samo onabotulinumtoxinA (BOTOX® ili BOTOX® Kozmetički) za liječenje vaše stanje. Ostali botulinum toksin proizvodi možda neće raditi na isti način i zahtijevaju različite doze.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga primi.

Ozbiljne reakcije u mišićima su se dogodili samo nekoliko sati do nekoliko tjedana nakon primitka ovog lijeka. Ako počnete da imaju slabost mišića, gubitak kontrole mjehura ili problema s gutanjem, razgovor, ili disanje, nazovite svog liječnika odmah. U nekih bolesnika, ovi problemi mogu biti opasne po život, a mogu zahtijevati hitno liječenje u bolnici ili klinici.

Ovaj lijek može učiniti vaše mišiće slab i uzrokuje smetnje vida (kao što je krvarenje unutar oka). Izbjegavajte vožnju, strojevima, ili rade bilo što drugo što bi moglo biti opasno, ako se osjećate slabo ili nisu u stanju vidjeti dobro.

Ovaj lijek može smanjiti treptajem oka što može dovesti do povećanog rizika od problema s očima (kao što su izloženost rožnice i čira na želucu). Obavijestite svog liječnika odmah ako imate smanjenu treptajem oka.

Pravilna uporaba onabotulinumtoxina

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, promuklost, problema s disanjem, poteškoće s gutanjem, ili bilo oticanje ruke, lice, ili usta dok koristite ovaj lijek.

Nakon što ste primili ovaj lijek i svoju viziju ili grčenje mišića su bolje, vi svibanj naći da su puno aktivniji nego što su bili prije. Polako treba povećati svoje aktivnosti kako bi se omogućilo vrijeme za svoje tijelo kako bi dobili jači. Također, prije nego što počnete s tjelovježbom, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može povećati svoje šanse da bronhitisa ili infekcije gornjeg dišnog trakta kada se daje za gornji dio ekstremiteta grčevima. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate problema s disanjem, kihanje, grlobolja, kašalj, ili groznicu.

Ovaj lijek može uzrokovati stanje koje se naziva autonomna dysreflexia u bolesnika s poremećajima živčanog sustava (kao što su ozljede leđne moždine). To može biti uvjet opasne po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate glavobolju, pojačano znojenje, spore otkucaje srca, toplinu ili crvenilo na licu, vratu ili ruci, ili imate problema u mokrenja dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek je napravljen od doniranih ljudske krvi. Neke ljudske krvi proizvodi su prenose virusi na ljude koji su ih primili, iako je rizik nizak. Ljudska donatori i donirali krv su i testirani na viruse da drže mali rizik prijenosa. Razgovarajte sa svojim liječnikom o ovom riziku, ako su u pitanju.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate poteškoće mokrenja ili peckanje tijekom mokrenja nakon primitka ovog lijeka.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Mjere opreza Dok putem Botox Cosmetic

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

Botox Kozmetički nuspojave

Botox Cosmetic (onabotulinumtoxinA)

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Lica bore botox, Xeomin, onabotulinumtoxinA, Restylane, Dysport, Myobloc, Juvederm, tazarotene aktualna, radiesse

Orbicularis oculi onabotulinumtoxinA