boniva 150 mg (jednom mjesečno) odobren od strane vlade

Vlada odobrila jednom mjesečno Boniva

Povratak na najnovijim vladinim dopuštenja

Generički naziv: ibandronat natrij; Datum odobrenja: 24. ožujka 2005. godine; Društvo: Roche i GlaxoSmithKline (GSK); Liječenje: osteoporoze

Razvijen kao odgovor na potrebe pacijenta, jednom mjesečno Boniva je odobren na temelju dopunske nove primjene lijeka. Jedanput mjesečno oralni Boniva trenutno nije odobren za uporabu izvan SAD-a, iako je u tijeku regulatorni pregled na tržištima širom svijeta, uključujući i Europu, gdje će se na tržištu pod trgovačkim Bonviva.

Zašto Mjesečno Boniva?

Boniva 150 mg jednom mjesečno i Boniva 2,5 mg na dan korisni su za liječenje i prevenciju osteoporoze. Jedanput mjesečno Boniva se očekuje da će biti dostupan na recept u američkim ljekarnama u travnju.

Rijetko, pacijenti su izvijestili teške kosti, zglobovima i / ili bol u mišićima nakon uzimanja liječenja bisfosfonatima za osteoporozu. Osim toga, osteonekroze čeljusti rijetko je prijavljena u bolesnika liječenih bisfosfonatima; većini slučajeva su u pacijenata oboljelih od raka podvrgavaju stomatološke zahvate.

Najčešće prijavljene nuspojave s jednom mjesečno Boniva obzira na uzročnosti su bol u trbuhu (Boniva 150 mg 7,8 posto u odnosu na Boniva 2,5 mg 5,3 posto), hipertenzija (6,3 posto u odnosu na 7,3 posto), dispepsija (5,6 posto u odnosu na 7,1 posto ), artralgija (5,6 posto u odnosu na 3,5 posto), mučnina (5,1 posto u odnosu na 4,8 posto) i proljev (5,1 posto u odnosu na 4,1 posto).

Pacijenti koji uzimaju Boniva imaju pravo da se prijave za MyBONIVA, pacijent podršku program osmišljen kako bi pomogao unaprijediti usklađenost (uzimajući terapija prema uputama) i upornost (boravak na terapiji) sa ovom jedinstvenom jedanput mjesečno režim .; Za više informacija o ovom programskom 4BONIVA.

Boniva kliničkom ispitivanju Rezultati

Roche je jedna od vodećih svjetskih potaknut inovacijama zdravstvenih skupina. Njegove osnovne djelatnosti su lijekovi i dijagnostika. Roche je saveze i za istraživanje i razvoj ugovore s brojnim partnerima, uključujući i većinu vlasničkih udjela u Genentech i Chugaia.

GSK, jedan od vodećih svjetskih inovativnih proizvođača lijekova i zdravstvenih tvrtki, se zalaže za poboljšanje kvalitete ljudskog života, omogućavajući ljudima da čine više, osjećaju se bolje i žive dulje.

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

Prevencija osteoporoze alendronat, Fosamax, Evista, actonel, raloksifen, Reclast, ibandronat, risedronat, zoledronsku kiselinu, Microgestin Fe 1/20, Necon 1/35

Osteoporoza hidroklorotiazid, alendronat, Fosamax, estradiol, kalcijev karbonat, Prolia, Premarin, Evista, Caltrate, actonel, raloksifen, kalcij / vitamin d

Važne informacije o sigurnosti

O jednom mjesečno Oralni Boniva

O osteoporoze

Roche i GSK suradnja

O Roche

O GSK

Reference

Boniva (ibandronat)