bolja kontrola astme: znati svoje okidače, čistu kuću, i držati se kreće

Astma je doživotno stanje, ali to ne znači da Vi ili Vaše dijete mora imati poteškoća s disanjem cijelo vrijeme. Kada radite s liječnikom i obratite pažnju na svoje simptome, vi svibanj biti u mogućnosti to držati baklje na uvalu i raditi sve ono što želite učiniti.

Noćna astma, sa simptomima kao što su stezanje u prsima, otežano disanje, kašalj, i teško disanje noću, mogu spavati nemoguće i ostaviti osjećaj umoran i razdražljiv tijekom dana. Ovi problemi mogu utjecati na ukupnu kvalitetu života i otežati kontrolirati svoje dnevne simptome astme; Noćna ili noćna astma je vrlo ozbiljna. To treba pravilnu dijagnozu astme i učinkovito liječenje astme.

Obratite pozornost na kada i gdje imate simptome kao što su teško disanje i kašalj. Ako možete odrediti stvari koje uzrokuju astme flare-up, možda ćete biti u mogućnosti da ih izbjeći.

Hrana i piće koje su spojevi nazivaju sulfita – piva, vina, krumpira, sušenog voća i škampi – može napraviti astme gori za neke ljude. Dakle, može neki lijekovi, poput aspirina i drugih bolova ili lijekova na recept, kao što su neke uobičajene visokog krvnog tlaka lijekovima (beta blokatori ili ACE inhibitora). Ako se ove droge i da oni utječu astme, pitajte svog liječnika ako postoje druge opcije koje možete isprobati.

Jaki mirisi također mogu uzrokovati napadaje astme, pa ona može pomoći da se kloniti stvari kao parfem, lak za kosu, talk puder i dim cigareta. Ako ste pušač, kick naviku – pitajte svog liječnika kako on može pomoći da prestanete. Ako netko drugi u svom domu svijetli, pitajte ih prestati, previše. Čak i ako su samo dim van, oni će i dalje donose miris i kemikalije unutra na odjeći i kosi.

Neke vrste vježbanja može biti teže od astme, ali to ne znači da vježbe nisu dobri za vas. Redovita tjelesna aktivnost je ključna za vaše cjelokupno zdravlje, uključujući i pluća. Jedno nedavno istraživanje pokazalo je da ljudi s astmom koji su iskoristili 30 minuta dnevno su dva i pol puta veću vjerojatnost da imaju kontrolu nad svojim simptomima, u usporedbi s onima koji nisu vježbe na sve.

Ako intenzivno trčanje ili trening je previše tvrd za vas, pokušajte aktivnosti kao što su planinarenje, biciklizam i joga. Plivanje može biti odličan sport za osobe s astmom, jer je topao, vlažan zrak oko većine bazena obično ne pokreću simptome.

Djeca s astmom treba izvršiti i sportom, previše. Samo budite sigurni da vaše dijete uzima svoje lijekove kako je propisano i ima inhalator za brzo olakšanje u blizini u svako doba.

Uzmi ocjenu za astmu dobiti Akcijski plan Personalized

da; Noć