blcfaritis: simptomi, liječenje i prevencija

Blcfaritis je upala očnih kapaka, najčešće uzrokovane viškom rast bakterija koje se redovito nalaze na koži, blokada kapka je ulje žlijezde, a ponekad i alergije.

Otečena, crvena kapaka i drugi simptomi konjunktivitisa

Simptomi uključuju blepharitis

Blcfaritis se ne može izliječiti. Međutim, može se liječiti i kontrolirati kroz pravilnu higijenu kapka. Ako se ne liječi, blcfaritis može uzrokovati ozbiljne bolesti kao što su ožiljci ili ozljede oka tkiva. Ako imate blcfaritis, poduzeti korake navedene u nastavku kako bi se tretirati i očistiti svoje oči

Ako blcfaritis se odnosi na problem s ulje žlijezde, liječenje može uključivati ​​primjenu testosteron krema na kapke. Vaš liječnik može predložiti postupak poznat kao LipiFlow, postupak 12-ak minuta da se lagano zagrijava začepljene žlijezde i primjenjuje blago pritisak na “mlijeko iz” nezdravih žlijezda ulja.

Postoje mnoge svakodnevne korake koje možete poduzeti kako bi se spriječilo blcfaritis. To uključuje uklanjanje svih make up na oči prije spavanja, a ne primjenom eyeliner na stražnjim rubovima kapaka iza trepavica.

Ako ste u ranim fazama liječenja blcfaritis, izbjegavajte korištenje upa kako bi se spriječilo daljnje iritacije. Nakon što se ponovno koristi šminku, zamijenite svoje proizvode koji se koriste u ili u blizini kapaka, jer oni mogu biti kontaminirani.

IZVORI

Optometric Udruga “blcfaritis”.

Nacionalni institut za oči: “blcfaritis”.