bizmutov, metronidazol, i tetraciklin

Metronidazol je pokazala da se kancerogene u miševa i štakora. Treba izbjegavati nepotrebna upotreba lijeka.

Koristi za bizmut subsalicilata, metronidazol i tetraciklina

Ovaj paket sadrži kombinaciju 3 različite lijekove. Pojedinačni lijekovi iz ovog paketa ne smije se koristiti sami ili za druge svrhe osim za liječenje duodenalnih ulcera uzrokovane H. pylori.

Ova kombinacija lijekova je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za bizmut subsalicilata, metronidazola, a tetraciklin, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na bizmut subsalicilata, metronidazol i tetraciklin ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke Helidac® u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Tetraciklin može izazvati trajno promjene boje zuba i usporiti rast kostiju. bizmutov, metronidazol i tetraciklin se ne smije davati djeci od 8 godina i mlađe, osim u režiji djeteta liječniku.

Iako primjerene studije o odnosu života na učinke Helidac® terapije nisu izvršene u starijih stanovnika, nema gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bubrega, jetre, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju Helidac®.

Prije korištenja bizmut subsalicilata, metronidazol, i tetraciklin

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bizmutov, metronidazol, i tetraciklin, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći bizmut subsalicilata, metronidazol, i tetraciklina s bilo kojom od sljedećih lijekova ne preporučuje. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći bizmut subsalicilata, metronidazol, i tetraciklina s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje bizmutov, metronidazol i tetraciklina s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći bizmut subsalicilata, metronidazol, i tetraciklina s bilo kojim od sljedećih ne preporučuje. Vaš liječnik može odlučiti da ne postupati s ovim lijekovima, promijeniti neke druge lijekove koje uzimate, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Korištenje bizmutov, metronidazol i tetraciklina s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite bizmutov, metronidazol i tetraciklina, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih zdravstvenih problema može utjecati na uporabu bizmut subsalicilata, metronidazola i tetraciklin. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi bizmutov, metronidazol i tetraciklin točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Helidac® dolazi s uputama bolesnika. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Svaki dan terapija se pakira u blister karticu koja sadrži 8 tablete za žvakanje od bizmut subsalicilata, 4 tablete metronidazola i 4 kapsule tetraciklin.

Obratite pozornost na to kako da se svaki lijek. Potpuno sažvakati i progutati 2 bizmut tablete. Progutati metronidazol tablete i tetraciklin kapsule s punom čašom vode. To će pomoći u sprečavanju iritacije jednjaka (cijev između grla i želuca). Nemojte žvakati, lomiti ili razbiti metronidazol tablete i tetraciklin kapsula.

Vaš liječnik će propisati drugi lijek, antagonist receptora za histamin H2, koji će doći sa svojim smjerovima i mora se uzeti zajedno s ovom kombinacijom lijekova.

Izbjegavajte uzimanje mlijeko, mliječni proizvodi, antacidi koji sadrže aluminij, kalcij ili magnezij (npr Maalox®, Tums®), ili dodataka koji sadrže željezo, cink, ili natrijev bikarbonat. To može zadržati tetraciklin ispravan rad.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, i dalje koristiti bizmutov, metronidazol i tetraciklina za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Ako prestanete uzimati bizmutov, metronidazol i tetraciklin prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti.

Doza bizmut subsalicilata, metronidazola i tetraciklinske biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze bizmutov, metronidazola, i tetraciklin. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Pravilna uporaba bizmutov, metronidazol i tetraciklina

Ako propustite dozu bizmut subsalicilata, metronidazol i tetraciklina, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako ste propustili više od četiri doze ove kombinacije lijekova, provjerite sa svojim liječnikom.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako vam se stanje ne popravi ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Korištenje bizmutov, metronidazol, i tetraciklin dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Vaši kontracepcijske pilule ne može raditi kao dobro dok koristite bizmutov, metronidazol, i tetraciklin. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite bizmutov, metronidazol, i tetraciklin, obavijestite svog liječnika odmah.

Mjere opreza tijekom korištenja bizmutov, metronidazol, i tetraciklin

Nemojte uzeti bizmutov, metronidazol i tetraciklina ako su također pomoću Disulfiram (Antabuse®) ili metoksifluranom (Penthrane®).

Pijenje alkoholnih pića, a uzimajući metronidazol može uzrokovati bol u želucu, mučninu, povraćanje, glavobolju, ili ispiranje ili crvenilo lica. Drugi pripravci sadržavaju alkohol (na primjer, eliksiri, sirupi, kašalj tonika) mogu prouzročiti probleme. Nemojte piti alkoholna pića ili poduzeti druge proizvode koji sadrže propilenglikol dok uzimate Helidac® i za najmanje 3 dana nakon što ga je zaustaviti.

Metronidazol može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, nespretni, ili problema vide jasno.

Djeca i tinejdžeri koji imaju ili koji se oporavljaju od malih boginja ili gripe ne bi trebali koristiti ovu kombinaciju lijekova, osim u režiji djeteta liječniku. Ako do mučnine i povraćanja nakon uzimanja ovu kombinaciju lijekova, provjerite s djetetovom liječniku.

Tetraciklin može uzrokovati vaša koža biti više osjetljiv na sunčevu svjetlost, nego što je normalno. Izlaganje suncu, čak i za kratko vrijeme, može uzrokovati kožni osip, svrbež, crvenilo ili druge promjene boje kože, ili ozbiljne opekline. Kada početi uzimati tetraciklin

Vi svibanj pa ipak biti više osjetljivi na suncu ili solarij za 2 tjedna do nekoliko mjeseci ili više nakon prestanka tetraciklin. Ako imate ozbiljnu reakciju, provjerite sa svojim liječnikom.

Bizmutov može uzrokovati tamne jezik i / ili crne stolice. Ovo je samo privremeno i da će otići nakon što prestanete uzimati bizmutov, metronidazol, i tetraciklin.

bizmutov, metronidazol i tetraciklin nuspojave

bizmutov / metronidazol / tetraciklin

bizmutov, metronidazol i tetraciklin smanjuje broj nekih vrsta krvnih stanica u tijelu. Zbog toga, vi svibanj krvariti ili se infekcija lakše. Izbjegavajte ljude koji su bolesni. Perite ruke često. Ostanite daleko od grubih sportske ili druge situacije u kojima ste mogli biti modricama, rezati, ili ozlijeđenih. Četka i konac za zube nježno. Budite oprezni kada koristite oštre predmete, uključujući i britve i nokat škara.

Ako se razvije osip, osip, ili bilo alergijsku reakciju na bizmut subsalicilata, metronidazol i tetraciklina, prestati uzimati lijek i provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće.

Prije operacije (uključujući dentalnu kirurgiju) s općom anestezijom, recite liječniku ili zubaru, zadužen da uzimate tetraciklin u ovoj kombinaciji lijekova.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi bizmutov, metronidazol, i tetraciklin. bizmutov, metronidazol i tetraciklin može utjecati na rezultate nekih medicinskih testova.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Otkazani Otkazani

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Helicobacter pylori infekcije omeprazol, amoksicilin, pantoprazol, Nexium, metronidazol, Prilosec, Protonix, Flagyl, lansoprazol, ezomeprazol, Prevacid, klaritromicin, tetraciklin, Aciphex, Biaxin, Amoxil, rabeprazol, Pepto-Bismol, bizmut subsalicilata, Prevpac, Kaopectate, Pylera, Biaxin XL, Prevacid SoluTab