bizmut subcitrata, metronidazol, i tetraciklin

Terapijski Klasa: protiv čira, Helicobacter pylori

Koristi za bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklina

Kemijski Klasa: nitroimidazolske

bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za bizmut subcitrata, metronidazola, a tetraciklin, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na bizmut subcitrata, metronidazol, i tetraciklin ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Zbog toksičnosti tetraciklin, koristite u djece mlađe od 8 godina ne preporučuje. Tetraciklin može izazvati trajno promjene boje zuba. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u ovoj dobnoj skupini.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatriji specifične probleme koje bi se ograničava korisnost ove kombinacije lijekova u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne s bubrezima ili jetrom i bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklin se ne smije koristiti u bolesnika s ovim uvjetima.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije uporabe bizmut subcitrata, metronidazol, i tetraciklin

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bizmut subcitrata, metronidazol, i tetraciklin, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći bizmut subcitrata, metronidazol, i tetraciklina s bilo kojom od sljedećih lijekova ne preporučuje. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklina s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklina s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklina s bilo kojom od sljedećih nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da ne postupati s ovim lijekovima, promijeniti neke druge lijekove koje uzimate, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Korištenje bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklina s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklina, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklin. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Vaš liječnik će propisati drugi lijek pod nazivom omeprazol koji moraju biti snimljene bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklin.

Progutajte kapsulu cijelu a s punom čašom (8 unci) vode. Ne lomite, prekinuti ili žvakati kapsule.

Pijte više tekućine kako bi se spriječio iritaciju ili čirevi u jednjak (cijev između grla i želuca).

Nastavite koristiti bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklina za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se osjećate bolje nakon prvih nekoliko doza. Vaš infekcija ne može razjasniti ako prestanete upotrebljavati lijek prerano.

Doza bizmut subcitrata, metronidazola i tetraciklinske biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklin. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklina, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako ste propustili više od četiri doze bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklina, provjerite sa svojim liječnikom.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Pravilna uporaba bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklina

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti u redovitim posjetima za bilo kakve probleme ili neželjenih učinaka koje mogu biti uzrokovane bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklin.

Vi ne bi trebali koristiti bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklina ako ste trudni. Korištenje bizmut subcitrata, metronidazol, i tetraciklin dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite bizmut subcitrata, metronidazol, i tetraciklin, obavijestite svog liječnika odmah. Ne dojiti dok uzimate bizmut subcitrata, metronidazol, i tetraciklin.

Oralni kontraceptivi (kontracepcijske pilule) možda neće raditi ispravno ako ih dok koristite tetraciklin. Te bi trebao koristiti neki drugi ili dodatne načine kontracepcije dok koristite bizmut subcitrata, metronidazol, i tetraciklin. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Bizmut subcitrata može uzrokovati vaš jezik postati tamnije boje, pa čak i crne. To također može učiniti vaše stolice (stolica) crno. To je samo privremena i neće vas povrijediti. Jezik i stolica će se vratiti u normalu nakon što prestanete rabiti bizmut subcitrata, metronidazol, i tetraciklin. Pitajte svog liječnika o tome, ako imate bilo kakve nedoumice.

Ne piti mlijeko ili jesti mliječne proizvode s bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklin.

Tetraciklin u bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklina može učiniti vašu kožu više osjetljiv na sunčevu svjetlost. Izlaganje suncu, čak i za kratko vrijeme, može uzrokovati kožni osip, svrbež, crvenilo ili druge promjene boje kože, ili ozbiljne opekline. Koristite krema za sunčanje kad ste na otvorenom. Izbjegavajte solarij i solarij.

Mjere opreza tijekom korištenja bizmut subcitrata, metronidazol, i tetraciklin

Prije imate bilo kakve medicinske testove ili x-zrake, recite liječniku zadužen da uzimate bizmut subcitrata, metronidazol, i tetraciklin. Rezultati nekih testova može utjecati bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklin.

Vi ne bi trebali piti alkoholna pića ili poduzeti druge pripravke sadržavaju alkohol dok koristite bizmut subcitrata, metronidazol, i tetraciklin i najmanje jedan dan nakon što ga je zaustaviti.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

bizmut subcitrata, metronidazol i tetraciklin nuspojave

bizmut subcitrata kalij / metronidazol / tetraciklin

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Helicobacter pylori infekcije omeprazol, amoksicilin, pantoprazol, Nexium, metronidazol, Prilosec, Protonix, Flagyl, lansoprazol, ezomeprazol, Prevacid, klaritromicin, tetraciklin, Aciphex, Biaxin, Amoxil, rabeprazol, Pepto-Bismol, bizmut subsalicilata, Prevpac, Kaopectate, Pylera, Biaxin XL, Prevacid SoluTab