biti trans-masti detektiv

Kada mislite od “loših masti” – one koje mogu povrijediti vaše zdravlje – vjerojatno mislite na zasićene raznolikosti. Oni su ti koji mogu povećati svoju razinu lošeg kolesterola, ili LDL, kao i svoje rizik od razvoja ozbiljnih stanja kao što su bolesti srca.

Pa, trebali biste znati da zasićene masti imaju neku tvrtku u ovom odjelu: trans masti.

Zdravlje-mudar, trans masti udariti s bračnim whammy. Oni također mogu povećati svoju razinu lošeg kolesterola, ali oni također mogu smanjiti HDL ili “dobar” kolesterol. Zajedno, ova dva efekti su primarni rizik od razvoja bolesti srca, i oni su razlog zašto mnogi stručnjaci smatraju da trans masti veći loš dječak od zasićenih masti.

Što bi trebao učiniti? Za početak, smanjiti količine zasićenih i trans masti u svakodnevnoj prehrani. Možete to učiniti odabirom smanjene masnoće namirnice, kao što nižim udjelom masti mliječnih i vratio rezova govedine. (Oni sadrže manje ukupne masnoće, manje zasićenih masti, a manje trans masti.) Smanjene masnoće krekeri i mikrovalna iskakanje kukuruz sadrži manje ukupne masnoće, manje zasićenih masti, a manje trans masti. Ste dobili sliku.

A, to ne može biti popularan pojam, ali stvaranje vlastite obroke – da, domaći one – stvarno vam pomoći kontrolirati koliko masnoće jedete. Moći ćete izabrati vrstu i količinu masnoće u svakom receptu ćete pripremiti. Ako napravite pita kora, peciva, ili vafli, koristite canola ulje umjesto skraćivanja i koristiti manje kuhanja masti, općenito, kad god je to moguće. To je one pametne zamjene koje pomažu puno.

Stalno spominje sve ove pojmove kao što su nezasićene, zasićene i trans masti. Kada razmišljam o vrstama masti, sjetite se da je puno ima veze s količinom vodika u svakoj vrsti masnoće molekule.

Kad su molekule pun vodika – ili zasićen s njim, masti ima tendenciju da bude čvrst na sobnoj temperaturi. U mononezasićene masti imaju jednu dvostruku vezu u svom ugljikovog lanca i polinezasićene masti imaju više od jedne dvostruke veze, a obje su bolje za vaše zdravlje nego zasićene masti i trans masti.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …