biothrax

Terapijski Klasa: Cjepivo

Koristi za Biothrax

Antraks je ozbiljna bolest koja može uzrokovati smrt. Ona se širi dodirom ili jesti nešto što je zaražen antraksom klice, kao što su životinje, ili udisanjem u antraksa klicama.

Ovo cjepivo se može primjenjivati ​​samo od strane ili pod izravnim nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju koristiti cjepivo, rizici od uzimanja cjepiva treba odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovo cjepivo, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke antraksa cjepiva u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Antraks cjepivo nije indiciran za upotrebu u pacijenata starijih od 65 godina.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Prije Korištenje Biothrax

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje tog cjepiva. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovo cjepivo. Cjepivo se daje kao metak pod kožu ili u mišić.

Vi ćete primiti ukupno 3 doze kao primarne serije snimaka, ako je cjepivo dano u mišić. Ako ste u opasnosti od hematoma (modrica) formacije, možda ćete primiti cjepivo pod kožu, s ukupno 4 doze kao primarne serije snimaka. Također ćete primiti 2 dodatne doze (booster doze) na temperaturi od 12 i 18 mjeseci nakon posljednjeg pucao u primarnoj seriji, nakon čega slijedi godišnjoj dozi booster nakon toga, ako ste još uvijek u opasnosti od antraksa infekcije.

Da bi ovo cjepivo se ispravno raditi, vrlo je važno da ne propustite bilo doze. Držite sve svoje obveze sa svojim liječnikom.

Ovo cjepivo dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i slijedite upute u umetka pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Vrlo je važno da se vrate u liječničkoj ordinaciji u pravo vrijeme za sljedeću dozu cjepiva. Budite sigurni da obavijestite svog liječnika o svim nuspojavama koje se javljaju nakon što primite ovu vakcinu.

Cijepljenje dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok prima cjepivo, obavijestite svog liječnika odmah.

Ovo cjepivo može uzrokovati ozbiljna vrsta alergijske reakcije zovu anafilaksija. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, oticanje jezika i grla, ili otežanog disanja nakon primanja cjepiva.

Ovo cjepivo neće liječiti antraks infekcije koja je već počela. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako ste bili izloženi antraksa. Trebat će vam lijek za liječenje infekcije.

Čep bočice sadrži suhi prirodni kaučuk (derivat lateksa), koji može uzrokovati alergijske reakcije kod ljudi koji su osjetljivi na lateks. Obavijestite svog liječnika ako imate alergije na lateks prije nego što počnete cijepljenje.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako imate rak ili primate tretman koji može oslabiti imunološki sustav (npr steroidni lijek, liječenje zračenjem, ili lijek za liječenje raka).

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna uporaba Biothrax

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Antraks Profilaksa ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, levaquin, levofloksacin, Amoxil, Vibramycin, gatifloksacin, Doryx, Floxin, Tequin, Monodox, Trimox, penicilin G prokain, Vibra-kartice, Amoxicot, Moxilin, Wycillin, prokain penicilin, levaquin Leva-Pak

 ili se pridružiti grupi podrške Biothrax za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

Mjere opreza tijekom korištenja Biothrax

Biothrax nuspojave

Biothrax (antraks adsorbiran cjepivo)