binosto

Što je Binosto?

Binosto šumeća tableta koristi u žena za liječenje ili prevenciju osteoporoze koja je uzrokovana menopauze.

Binosto se također koristi za povećanje koštane mase kod muškaraca koji imaju osteoporozu.

Vi ne bi trebali uzeti Binosto ako imate nisku razinu kalcija u krvi (hypocalcemia), ili problem s pokretom mišića u svoj jednjak.

Važna informacija

Ne uzeti Binosto tabletu, ako ne možete uspravno sjediti ili stajati najmanje 30 minuta. Alendronat može izazvati ozbiljne probleme u želucu ili jednjaku (cijev koja spaja usta i želudac). Trebat će vam ostati uspravan najmanje 30 minuta nakon uzimanja ovog lijeka.

Vi ne bi trebali uzeti Binosto ako ste alergični na alendronat ili ako imate nisku razinu kalcija u krvi (hypocalcemia), ili problem s pokretom mišića u svoj jednjak.

Nemojte uzeti Binosto ako ne može sjediti uspravno ili stajati najmanje 30 minuta. Alendronat može izazvati ozbiljne probleme u želucu ili jednjaku (cijev koja spaja usta i želudac). Trebat će vam ostati uspravan najmanje 30 minuta nakon uzimanja ovog lijeka.

Da bi bili sigurni Binosto je sigurno za vas, obavijestite svog liječnika ako imate

Prije uzimanja ovog lijeka

problema s gutanjem

Nedostatak vitamina D

zubni problema

bolest bubrega; ili

čir ili drugih problema u želucu ili jednjaku.

U rijetkim slučajevima, ovaj lijek može uzrokovati gubitak koštane mase (osteonekroze) u čeljusti. Simptomi uključuju bol čeljusti ili ukočenost, crvene i natečene desni, labav zubi, ili sporo zacjeljivanje nakon stomatološkog rada. Što dulje koristite Binosto, to je vjerojatnije da su za razvoj ovog stanja.

Osteonekroze čeljusti može biti više vjerojatno ako imate rak ili su imali kemoterapije, zračenja, ili steroide. Ostali faktori rizika uključuju poremećaje zgrušavanja krvi, anemiju (niska crvenih krvnih stanica), i već postojećim zubni problem.

Razgovarajte sa svojim liječnikom o rizicima i prednostima korištenja ovog lijeka.

Nije poznato da li će Binosto naškoditi nerođeno dijete. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti dok koristite ovaj lijek.

Nije poznato da li alendronat prelazi u majčino mlijeko, ili ako bi to moglo naškoditi za njegu beba. Obavijestite svog liječnika ako dojite bebu.

Uzmi Binosto točno onako kako je propisano od strane liječnika. Slijedite sve upute na Vašem recept etiketi. Nemojte uzimati ovaj lijek u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno.

Binosto se uzima jednom tjedno u jutarnjim satima, a mora se uzeti najmanje 30 minuta prije početka prve hrane, pića ili lijekova na dan. Odaberite dan u tjednu koji najbolje odgovara vašem rasporedu, a zatim se šumeće tablete na isti dan svaki tjedan.

Za korištenje Binosto šumeće tablete, otopiti tabletu u najmanje 4 unce običnom vodom na sobnoj temperaturi. Pričekajte barem 5 minuta nakon propuhivanja (pjenjenje) prestaje za tablete da se potpuno otopi u vodi. Promiješajte tekućinu lijek za oko 10 sekundi. Pijte svi tekući medicine u čaši. Da bi bili sigurni da ste dobili cijelu dozu, dodati malo više vode da iste čaše, vrtlog nježno i piti odmah. NE otopiti Binosto u mineralnim ili okusom vode, kava, čaj, soda ili soka.

Nakon uzimanja Binosto, pažljivo slijedite ove upute

Nemojte leći ili sjesti za najmanje 30 minuta nakon uzimanja ovog lijeka.

Nemojte jesti ili piti ništa drugo osim obične vode. Binosto radi samo ako ste ga uzeti na prazan želudac.

Ne poduzimati nikakve druge lijekove, uključujući vitamine, kalcij, ili antacida za najmanje 30 minuta nakon uzimanja Binosto. On svibanj biti najbolje da se vaše druge lijekove u različito vrijeme tijekom dana. Razgovarajte sa svojim liječnikom o najboljem doziranje raspored za svojim drugim lijekovima.

Da bi bili sigurni da je ovaj lijek pomaže vaše stanje, vaše kosti Mineralna gustoća će morati biti testirani na regularnoj osnovi. Vi svibanj ne treba uzeti Binosto dulje od 3 do 5 godina ako se uzme za osteoporozu. Posjetite svog liječnika redovito.

Ako je potrebno imati bilo dentalnu rad (osobito kirurgija), reci stomatologa ispred vremena koje koristite Binosto. Možda ćete morati prestati uzimati lijek i za kratko vrijeme.

Kako bih trebao uzeti Binosto?

Binosto je samo dio cjelovitog programa liječenja koje mogu uključivati ​​promjene prehrane, vježbanja i uzimanje kalcija i vitamina dodataka. Slijedite svoje prehrane, lijekove i vježbe rutine vrlo blisko.

Čuvati na sobnoj temperaturi, dalje od vlage i topline.

Ako ste zaboravili uzeti Binosto na svom rasporedu dan, uzmi ga prva stvar u jutro na dan nakon sjećate propuštenu dozu. Zatim se vratite na svoje redovno tjednom rasporedu o odabranom danu doze. Nemojte uzeti dvije (2) tablete u jednom danu.

 Piti punu čašu mlijeka i obratite se lokalnom Centar za trovanja ili hitnu pomoć odmah. Ne budi povraćati i ne leći.

Predoziranje Simptomi mogu uključivati ​​mučninu, žgaravicu, bol u želucu, proljev, grčevi u mišićima, ukočenost ili trnci, zbijeno mišiće u lice, napadaja (grčevi), razdražljivost, i neobične misli i ponašanje.

Izbjegavajte uzimanje bilo koje druge lijekove, uključujući vitamine, kalcij, ili antacida za najmanje 30 minuta nakon uzimanja Binosto. Neki lijekovi mogu otežati vaše tijelo apsorbirati Binosto.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo koji od alergijske reakcije na Binosto: osip; otežano disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Prestanite koristiti Binosto i nazovite svog liječnika odmah ako imate

bol u prsima, novi ili pogoršanje žgaravice

poteškoće ili bol pri gutanju

bol ili gori pod rebra ili u leđima

žestoko žgaravica, spaljivanje bol u gornjem dijelu trbuha, ili iskašljavanje krvi

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

novi ili pogoršanje žgaravice

Što se događa ako predozirati?

žestoko zglob, kosti, ili bol u mišićima, novo ili neobično bol u bedru ili kuk

groznica, bolovi u tijelu, simptomi gripe; ili

Što treba izbjegavati?

vilice bol, utrnulost ili oticanje.

novo ili neobično bol u bedru ili kuk

Česte Binosto nuspojave mogu uključivati

Binosto nuspojave

Blaga žgaravica, nadutost

blaga mučnina, povraćanje ili bol u želucu

proljev, plin, ili zatvor

Blaga bol u zglobovima ili oteklina

oticanje u rukama ili nogama; ili

vrtoglavica, bol u oku, glavobolja.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje koristite, a oni početi ili prestati uzimati za vrijeme liječenja s Binosto, osobito

levotiroksin (Synthroid, Levothroid i drugi); ili

NSAR (nesteroidni protuupalni lijekovi) – ibuprofen (advil, motrin), naproksen (aleve), celecoxib, diklofenak, indometacin, meloksikama, i drugi.

Ovaj popis nije potpun. Drugi lijekovi mogu komunicirati s alendronat, uključujući i recept i nad-the-counter lijekovi, vitamini i biljnih proizvoda. Nije sve moguće interakcije su navedeni u ovom priručnik.

11.04.2015-04-01, 09:08:03.

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

Prevencija osteoporoze alendronat, Fosamax, Evista, actonel, raloksifen, Boniva, Reclast, ibandronat

Osteoporoza hidroklorotiazid, alendronat, Fosamax, estradiol, kalcijev karbonat, Prolia, Premarin, Evista

Pagetove bolesti alendronat, Fosamax, actonel, Reclast, Zometa, kalcitonin, risedronat, Miacalcin

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Binosto?

Binosto (alendronat)