Bexxar ™ intravenozno

Ozbiljne alergijske reakcije: Odmah prekinuti infuziju i trajno prekinuti tositumomab i jod sam 131 tositumomab terapijskog režima za ozbiljne alergijske reakcije. Dugotrajan i teške citopenije javljaju u većine bolesnika. Tositumomab i jod I 131 tositumomab ne treba davati pacijentima s više od 25% uključivanja limfom srži, trombocita manji od 100.000 stanica / mm (3), ili neutrofila koji je manji od 1500 stanica / mm (3). Tositumomab i jod sam 131 tositumomab terapijski režim isporučuje se samo certificirani zdravstvenim radnicima. Pratite institucionalne sigurnosti zračenja prakse i saveznim smjernica kako bi se smanjila izloženost zračenju za kućanstvo kontakata i medicinskog osoblja.

Ozbiljne alergijske reakcije: Odmah prekinuti infuziju i trajno prekinuti tositumomab i jod sam 131 tositumomab terapijskog režima za ozbiljne alergijske reakcije. Dugotrajan i teške citopenije javljaju u većine bolesnika. Tositumomab i jod I 131 tositumomab ne treba davati pacijentima s više od 25% uključivanja limfom srži, trombocita manji od 100.000 stanica / mm (3), ili neutrofila koji je manji od 1500 stanica / mm (3). Tositumomab i jod sam 131 tositumomab terapijski režim isporučuje se samo certificirani zdravstvenim radnicima. Pratite institucionalne sigurnosti zračenja prakse i saveznim smjernica kako bi se smanjila izloženost zračenju za kućanstvo kontakata i medicinskog osoblja.

Koristi za Bexxar ™

Terapijski Klasa: sredstvo protiv tumora

Farmakološka Klasa: monoklonsko antitijelo

Ovaj lijek treba dati samo od strane ili pod neposrednim nadzorom liječnika.

Tositumomab i jod sam 131 tositumomab kombinacija režim će biti povučena iz SAD tržištu 20. veljače 2014. godine.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje Bexxar ™

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi do učinaka Bexxar® režim u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Iako odgovarajuće studije o povezanosti dobi do učinaka Bexxar® režima nisu izvršene u starijih stanovnika, nema gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Studije u žena dojenja su pokazala štetne učinke za dojenčad. Alternativa ovim lijekovima treba propisati ili bi trebali prestati dojiti dok koristite ovaj lijek.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Lijekovi koji se koriste za liječenje raka su vrlo jaka i može imati mnoge nuspojave. Prije primitka ove lijekove, pobrinite se da razumijete sve rizike i koristi. To je važno za vas da blisko surađuju sa svojim liječnikom za vrijeme liječenja.

Liječnik će vam dati ovaj lijek u bolnici ili liječenje raka centra. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Bexxar® terapijski režim se sastoji od 2 odvojene komponente (tositumomab i joda I 131 tositumomab) koje su dane u 2 odvojena koraka 7 do 14 dana odvojeno. Vi svibanj također dobiti lijekove (npr, acetaminofen, difenhidramin) kako bi se spriječilo moguće alergijske reakcije na injekcije.

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas provjerite blisko dok primate ovaj lijek. Ovo je kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Vi ne bi trebali zatrudnjeti dok primate ovaj lijek i 12 mjeseci nakon što ga je zaustaviti. Muški bolesnici također trebaju koristiti učinkovitu kontracepciju kako bi se spriječilo trudnoću dok prima ovaj lijek i 12 mjeseci nakon što ga je zaustaviti. Obavijestite svog liječnika odmah ako zatrudnite dok uzimate lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, vrućica ili zimica, lakomislenost ili vrtoglavicu, mučninu, poteškoće s disanjem, ili bilo oticanje svojim rukama, lice, usta ili grla za vrijeme liječenja ili u roku od 48 sati primali ovaj lijek.

Tositumomab i jod sam 131 tositumomab režim može privremeno smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi, čime se povećava šanse za dobivanje infekcije. On također može smanjiti broj trombocita, koji su neophodni za pravilno zgrušavanje krvi. Ako se to dogodi, postoje određene mjere opreza koje možete poduzeti, pogotovo kada se krvna slika je niska, kako bi se smanjio rizik od infekcije ili krvarenja

Dok koristite ovaj lijek, možete biti izloženi zračenju. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate pitanja u vezi toga.

Ovaj lijek može povećati rizik za određene vrste raka ili štitnjače problema. Razgovarajte sa svojim liječnikom o ovim rizicima.

Dok se liječite s tositumomab i joda I 131 tositumomab režimu, a nakon prestanka liječenja s njim, nemam vakcine (živa cjepiva) bez vašeg liječnika odobrenje. Tositumomab i jod sam 131 tositumomab može smanjiti otpornost organizma, a postoji šansa da bi mogli dobiti infekciju cijepljenje je značilo da se spriječi.

Ako planirate imati djecu, posavjetujte se sa svojim liječnikom prije korištenja ovog lijeka. Neki muškarci i žene koriste ovaj lijek su postali neplodni (ne mogu imati djecu).

Pravilna uporaba Bexxar ™

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

Mjere opreza tijekom korištenja Bexxar ™

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Ne-Hodgkinov limfom metotreksat, Rituxan, rituksimab, ciklofosfamid, Cytoxan, vinkristin, Imbruvica, citarabin, bleomicin ibrutinib, karmustin, bendamustine

Dijagnoza i Investigation glukagon, manitol, arginin, L-arginina, Lexiscan, GlucaGen, Thyrogen, Aplisol, Tubersol, inulin, regadenoson, Gastrografin

 ili se pridružiti grupi podrške tositumomab za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

Bexxar ™ nuspojave

tositumomab