beta-adrenergički blokator (oftalmološku put) opis i brand imena

Beta-adrenergični blokirajuća sredstva za oči se koriste za liječenje određenih vrsta glaukoma. Čini se da rad smanjenje proizvodnje tekućine u oku. To smanjuje tlak u oku.

Ovi lijekovi su dostupni samo sa svojim liječnikom recept.

Kanadski Brand Name

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Djeca mogu biti posebno osjetljivi na učinke oftalmoloških beta-adrenergički blokator agenata. To može povećati šanse za nuspojave tijekom liječenja.

Starije osobe su posebno osjetljive na učinke oftalmoloških beta-adrenergički blokator agenata. Ako previše lijek apsorbira u tijelo, šanse za nuspojave tijekom liječenja može se povećati.

Rješenje; stvara gel rješenje; Suspension

Očne beta-adrenergični blokirajuća sredstva mogu se apsorbira u tijelo. Ovi lijekovi nisu ispitivane u trudnica. Ispitivanja na životinjama nisu pokazala da betaksolol, levobunolol, metipranolol ili timolol izaziva urođene mane. Međutim, visoke doze levobetaksolol dao usta na gravidnih kunica su pokazala da uzrokuju oštećenja ploda u kunića bebe, i vrlo velikim dozama carteolol dao usta trudnice štakora su pokazala da uzrokuje valovita rebra u bebe štakora. Osim toga, neke studije na životinjama su pokazala da beta-adrenergički blokator sredstva povećati šanse za smrt u životinjskom fetusa. Prije korištenja oftalmoloških beta-adrenergički blokator sredstva, provjerite je li vaš liječnik zna ako ste trudni ili ako može zatrudnjeti.

Betaksolol i timolol, a možda i drugi beta-adrenergički blokator sredstva, kada se uzimaju na usta, može proći u majčino mlijeko. Od očne beta-adrenergički blokator sredstva mogu se apsorbira u tijelo, oni, također, može proći u majčino mlijeko. Međutim, nije poznato da li očne beta-adrenergički blokator sredstva prelazi u majčino mlijeko, a ti lijekovi nisu izvijestili da uzrokuje probleme u njega bebe.

Alergije

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bilo koji od ovih lijekova, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

pedijatrijski

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

gerijatrijske

Trudnoća

Dojenje

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Interakcije lijekova

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ostale interakcije

Koristiti

Druge zdravstvene probleme

Koristite ovaj lijek samo prema uputama. Nemojte koristiti više od toga i ne češće nego vaš liječnik naredio upotrebu. To bi moglo povećati šanse previše lijeka koji se apsorbira u tijelo i šanse za nuspojave.

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Nazovite svog liječnika ili ljekarnika za upute.

Ako propustite dozu ovog lijeka i vaš raspored doziranja je

Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Doziranje

Čuvati levobetaksolol u uspravnom položaju.

propustili dozu

Vaš liječnik treba provjeriti svoj očni tlak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je vaš Bolest je pod kontrolom.

Obratite se svom liječniku odmah ako imate operacije na oku, te iskustvo traume na svom oku, ili razviti infekciju oka kako bi se utvrdilo da li ćete nastaviti koristiti svoje sadašnje posuda od kapi za oči.

Za kratko vrijeme nakon korištenja ovog lijeka, vaš vid može biti mutna. Provjerite je li vaša vizija je jasno prije početka vožnje, strojevima, ili napraviti bilo što drugo što bi moglo biti opasno, ako niste u mogućnosti vidjeti dobro.

Prije imate bilo kakve operacije, liječenje zuba, ili hitne liječenje, recite liječniku ili zubaru, zadužen da koristite ovaj lijek. Koristeći oftalmički beta-adrenergički blokator to vrijeme može izazvati povećani rizik nuspojava.

Za dijabetičara

Neki očne beta-adrenergički blokator sredstva (betaksolol, carteolol i metipranolol) mogu uzrokovati oči da postanu osjetljive na svjetlo nego što su inače. Nošenje sunčanih naočala i izbjegavanje previše izlaganja jakom svjetlu može pomoći smanjiti nelagodu.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

skladištenje