beta-2 adrenergični agonist oralno, injekcijom

Koristi za ovaj lijek

Adrenergički bronhodilatatori su lijekovi koji stimuliraju živce u mnogim dijelovima tijela, što uzrokuje različite učinke.

Budući da ti lijekovi otvaranje bronhijalna cijevi (zrak prolaza) pluća, oni se koriste za liječenje simptoma astme, bronhitisa, emfizema i drugih plućnih bolesti. Oni ublažavanje kašlja, kihanja, nedostatak daha, i uznemiri disanje povećavajući protok zraka kroz bronhija.

injekcija epinefrina (uključujući auto-injektora, ali ne i sterilna suspenzija) se koristi u hitnim slučajevima liječenje alergijskih reakcija na ubode insekata, lijekovi, hrana, ili drugih tvari. Ona ublažava osip, osip, i svrbež, otežano disanje i oticanje usana, očnih kapaka, jezik, a unutar nosa.

Ovi lijekovi mogu se koristiti i za druge uvjete utvrđene od strane liječnika.

Efedrin kapsule su dostupne bez recepta. Međutim, provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja efedrin.

Sve ostale adrenergičkih bronhodilatatora su dostupni samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ove namjene nisu uključeni u označavanje proizvoda, neke adrenergičkih bronhodilatatori koriste u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Prije korištenja ovog lijeka

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Nema specifične informacije uspoređuju korištenje Izoproterenol, metaproterenol ili terbutalin u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Uzbuđenje i nervoza mogu biti češći u djece od 2 do 6 godina starosti koji su uzeti albuterol nego u odraslih i starije djece.

Dojenčad i djeca mogu biti posebno osjetljivi na učinke adrenalin.

Starije osobe mogu biti osjetljiviji na nuspojave tih lijekova, kao što su drhtanje, visokog krvnog tlaka, ili brze ili nepravilnog otkucaja srca.

Neki od tih lijekova može povećati razinu šećera u krvi, krvni tlak i broj otkucaja srca u majke, a može se povećati broj otkucaja srca i smanjiti razinu šećera u krvi kod djeteta. Prije uzimanja bilo kojeg od ovih lijekova, provjerite je li vaš liječnik zna ako ste trudni ili svibanj zatrudnjeti.

Neki od tih lijekova i opuštanje mišića maternice i može odgoditi porod.

za albuterol

za efedrin

za adrenalin

za izoproterenola

za metaproterenol

za terbutalin

Za albuterol, izoproterenol i metaproterenol

za efedrin

za adrenalin

za terbutalin

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bilo koji od ovih lijekova, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Pravilno korištenje ovog lijeka

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da vas ne tretiraju s lijekovima u tom razredu ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo što od sljedećeg se obično ne preporučuje, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite lijekove ili dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Koristite ovaj lijek samo prema uputama. Nemojte koristiti više od toga i ne češće nego vaš liječnik naredio upotrebu, ne koristite više od preporučene na etiketi osim ako nije drugačije režiji svog liječnika. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Ako koristite ovaj lijek za astmu, te bi trebao koristiti neki drugi lijek koji radi brže nego što je ovaj jedan za napad astme koja je već započela. Ako nemate neki drugi lijek za uporabu za napad ili ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Za pacijente koji uzimaju Albuterol tablete s produljenim oslobađanjem

Mjere opreza Iako korištenja ovog lijeka

Za pacijente koji koriste injekciju adrenalin

Za pacijente koji koriste injekciju adrenalin za alergijske reakcije nužde

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako koristite ovaj lijek redovito i propustite dozu, koristite ga što je prije moguće. Tada koristite preostale doze za taj dan u ravnomjerno razmaknutim intervalima. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To se posebno uključuje over-the-counter (nonprescription) lijekove za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludna groznica, ili problema sa sinusima, jer oni mogu povećati neželjene učinke ovog medicine.effects.

U bolesnika s dijabetesom

Za pacijente koji uzimaju ovaj lijek za astmu

Za pacijente koji koriste injekciju adrenalin

Za pacijente koji koriste adrenalin auto-injektora

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ali ne sve od nuspojava navedenih zabilježeni su za svaki od ovih lijekova, su izvijestili najmanje jedan od njih. Svi ovi lijekovi su slični, pa mnogi od gore navedenih nuspojava se može pojaviti u bilo kojoj od lijekova.

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.