benzoil peroksid aktualna

Koristi za benzoyl peroksid

Terapijski Klasa: protiv akni Antibakterijski

benzoil peroksid je dostupan bez recepta. Neki od kože proizvodi dostupni su samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, benzoil peroksid tematska koristi se u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za benzoil peroksida, u nastavku treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na benzoil peroksid ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Iako primjerene studije o odnosu života na učinke benzoil peroksid topičkom nisu izvršene u djece 12 godina i stariji, nema pedijatrijski specifični problemi su dokumentirani do danas.

Iako primjerene studije o odnosu života na učinke benzoil peroksid topičkom nisu izvršene u starijih stanovnika, nema gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas.

Prije uporabe benzoyl peroksid

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih zdravstvenih problema može utjecati na uporabu benzoil peroksida. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Koristite benzoil peroksid samo kao režiji svog liječnika. Nemojte koristiti više od toga i ne koriste češće nego što je preporučeno na naljepnici, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika. To bi moglo izazvati iritaciju kože.

benzoil peroksid je za uporabu samo na koži. Ne koristite benzoyl peroksid u ili oko očiju ili usana ili unutar nosa ili na osjetljiva područja na vratu. Spread lijek od tih područja prilikom prijave. Ako se lijek dobiva na ovim prostorima, oprati vodom odjednom.

benzoil peroksid obično dolazi s uputama bolesnika. Pažljivo pročitajte upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Prije uporabe OTC acne proizvod po prvi put, nanesite malu količinu na jednu ili dvije male pogođenim područjima kože za 3 dana. Ako ne dođe do nelagode, slijedite upute na lijekovima činjenice etiketi proizvoda.

Ne primjenjivati ​​benzoil peroksid se windburned ili opekline kože ili na otvorene rane, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika.

Za korištenje krema, gel, losion, ili štap

Za korištenje krema za brijanje

Za korištenje čišćenja bar, losion za čišćenje ili sapun

Za korištenje masku za lice

Nakon primjene lijeka, operite ruke kako biste uklonili bilo koji lijek koji bi mogao ostati na njima.

Vi ne bi trebali oprati područja kože tretirane s benzoyl peroksid najmanje 1 sat nakon aplikacije.

Doza benzoilperoksida biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze benzoyl peroksid. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu benzoil peroksida, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilno korištenje benzoil peroksida

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Tijekom prva 3 tjedna koji koristite benzoyl peroksid, koža može postati razdražen. Također, vaše acne može činiti da biste dobili gore prije nego što dobiva bolje. Ako vaš problem kože nije poboljšala roku od 4 do 6 tjedana, provjerite sa svojim liječnikom.

Određeni over-the-counter (OTC) acne proizvodi mogu uzrokovati rijetke i po život opasne alergijske reakcije. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate osip, svrbež, poteškoće s disanjem, oticanje očiju, lica, usana ili jezika, stezanje u grlu, ili osjećaj onesvijestiti tijekom korištenja ove acne proizvode.

Nemojte ponovno koristiti OTC acne proizvod ako ste razvili ozbiljnu alergijsku reakciju od njega.

Izbjegavajte korištenje bilo kojeg drugog tematska lijekova na istom području u roku od 1 sat prije ili nakon uporabe benzoyl peroksid. Inače, benzoil peroksid možda neće raditi ispravno.

Osim ako vam liječnik ne kaže drugačije, posebno je važno da se izbjegne korištenje sljedećih kože proizvode na istom području kao benzoil peroksid

Mjere opreza za vrijeme uporabe benzoyl peroksid

Korištenjem ovih proizvoda, zajedno s benzoil-peroksidom može uzrokovati blage do jake iritacije kože. Iako je iritacija kože može pojaviti, neki liječnici ponekad dopustiti benzoil peroksid koji će se koristiti s tretionina za liječenje akni. Obično tretinoin primjenjuje noću, tako da ne uzrokuje problem s bilo kojim drugim tematska proizvode koje možete koristiti tijekom dana. Provjerite sa svojim liječnikom prije korištenja bilo koje druge tematska lijekova s ​​benzoil peroksidom.

benzoil peroksid mogu izbjeljivati ​​kosu ili obojene tkanine.

Provjerite sa svojim liječnikom u bilo kojem trenutku vaša koža postaje previše suha ili uzrujano. Vaš liječnik može vam pomoći izabrati prave kože proizvode za vas kako bi se smanjila suhoća kože i iritacije.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

benzoil peroksid nuspojave

benzoil peroksid aktualna

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Akne doksiciklin, klindamicin aktualna, eritromicin aktualna, tetraciklin aktualna, minociklin, Accutane, tretinoin tematska, izotretinoin, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen

Perioralni dermatitis metronidazol aktualna, klindamicin aktualna, MetroGel, acne tretman, Cleocin T, Clindagel, MetroCream, Benzagel, Noritate, triazolo, Benzac AC, PanOxyl