benzaclin gel: namjena, doziranje i nuspojave

Što je benzaclin?

Benzaclin se koristi za liječenje akni.

Benzaclin se također mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Koristite benzaclin Gel točno onako kako Vam je liječnik to propisao za vas. Korištenje više medicine ili primjenjujući ga češće nego je propisano neće to raditi brže, te može povećati nuspojave. Ne koristite benzaclin duže od vam je prepisao liječnik.

Važna informacija

Izbjegavajte uzimajući benzaclin u oči, usta ili nos (ili u nabore na nos), ili na usnama. Ako to ne dobiti u bilo kojem od tih područja, isprati s vodom. Ne primjenjivati ​​ovaj lijek za opekline, windburned, suhom, ispucana, razdražen, ili slomljena kože.

To može potrajati nekoliko tjedana prije nego što se simptomi poboljšali. Nastavite koristiti lijekove prema uputama i recite svom liječniku ako se simptomi ne poboljšaju.

Iako benzaclin se nanosi na kožu, vaše tijelo može apsorbirati dovoljno klindamicin uzrokovati ozbiljne nuspojave. Vi svibanj ne biti u mogućnosti koristiti benzaclin ako imate upalu crijevima (koji se nazivaju i enteritis), ulceroznog kolitisa, ili ako ste ikada imali teški proljev uzrokovan antibioticima medicine.

Izbjegavajte izlaganje suncu ili solarij. Benzaclin mogu vas opekline lakše. Nosite zaštitnu odjeću i korištenje krema za sunčanje (SPF 30 ili više) kada ste na otvorenom.

Prije upotrebe benzaclin

Ne koristite benzaclin ako ste alergični na benzoyl peroksid ili klindamicin (Cleocin, Clina-Derm, Clindets).

Iako je ovaj lijek se primjenjuje na kožu, vaše tijelo može apsorbirati dovoljno klindamicin uzrokovati ozbiljne nuspojave. Vi svibanj ne biti u mogućnosti koristiti benzaclin ako imate

upala crijevima (koji se nazivaju i enteritis)

ulceroznog kolitisa; ili

Ako ste ikada imali teški proljev uzrokovan antibioticima medicine.

Nije poznato da li benzoil peroksid i klindamicin naškoditi nerođeno dijete. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti dok koristite benzaclin. Nije poznato da li benzoil peroksid i klindamicin prelazi u majčino mlijeko, ili ako bi to moglo naškoditi za njegu beba. Vi ne bi trebali dojiti dok koristite benzoyl peroksid i klindamicin.

Koristite benzaclin točno onako kako je propisano od strane liječnika. Ne koristiti u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno. Slijedite upute na Vašem recept etiketi. Korištenje više medicine ili primjenjujući ga češće nego je propisano neće to raditi brže, te može povećati nuspojave.

Perite ruke prije i nakon primjene benzaclin.

Perite lice blagim sredstvom za čišćenje (ne sapunice) i mazite kožu suhom čistom krpom.

Benzaclin obično primjenjuje dva puta dnevno, ujutro i navečer.

Izbjegavajte uzimajući benzaclin u oči, usta ili nos (ili u nabore na nos), ili na usnama. Ako to ne dobiti u bilo kojem od tih područja, isprati s vodom. Ne primjenjivati ​​ovaj lijek za opekline, windburned, suhom, ispucana, razdražen, ili slomljena kože.

To može potrajati nekoliko tjedana prije nego što se simptomi poboljšali. Nastavite koristiti lijekove prema uputama i recite svom liječniku ako se simptomi ne poboljšaju.

Čuvati benzaclin na sobnoj temperaturi daleko od vlage i topline. Ne zamrzavati. Bacite neiskorišteni lijek nakon 3 mjeseca.

Bacite neiskorišteni benzaclin gel nakon 3 mjeseca.

Nanesite propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne koristite dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Predoziranje Simptomi uključuju krvavi ili vodeni proljev, što može rezultirati ako apsorbiraju ovaj lijek kroz kožu nanošenjem previše.

Izbjegavajte korištenje kože proizvode koji mogu izazvati iritaciju, kao što su oštre sapuni, šamponi, ili čišćenje kože, bojanje kose ili stalnih kemikalija, sušila za uklanjanje ili voskova, ili kožnih proizvoda s alkoholom, začina, astringents ili limete. Nemojte koristiti lijekom kožnih proizvoda, osim ako vam je liječnik rekao.

Kako bih trebao koristiti benzaclin?

Antibiotska lijekovi mogu izazvati proljev, što može biti znak nove infekcije. Ako imate proljev koji je vodenast ili ima krvi u njemu, nazovite svog liječnika. Nemojte koristiti bilo koji lijek za zaustavljanje proljeva, osim ako vam je liječnik rekao.

Izbjegavajte izlaganje suncu ili solarij. Benzaclin mogu vas opekline lakše. Nosite zaštitnu odjeću i korištenje krema za sunčanje (SPF 30 ili više) kada ste na otvorenom.

Izbjegavajte korištenje krema za sunčanje sadrže PABA na istoj koži tretiran s benzaclin, ili promjenu boje kože mogu se pojaviti.

Benzoil peroksid mogu izbjeljivati ​​kosu ili tkanine. Ne dopustite da ovaj lijek dođe u dodir s odjećom, kosa, ili obojene ručnicima ili posteljinu.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo kakve znakove alergijske reakcije na benzaclin: košnica; otežano disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla. Prestanite koristiti ovaj lijek i obratite se liječniku ako imate bilo koji od ovih ozbiljnih nuspojava

žestoko crvenilo, žarenje, peckanje, ili ljuštenja liječenih područjima kože; ili

proljev koji je vodenast ili krvav.

Manje ozbiljne benzaclin nuspojave mogu uključivati

blaga spaljivanje ili žeže

svrbež ili osjećaj tingly

suhoća ili ljuštenja tretirane kože; ili

crvenilo ili druge iritacije.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

Što se događa ako predozirati?

Obavijestite svog liječnika o svim drugim lijekovima koje koristite, posebno

eritromicin tematska (Akne-Mycin, Emcin Clear, Eryderm, Erygel, Erythra-Derm, rlo-Sol, i drugi); ili

Što treba izbjegavati?

eritromicin uzeti na usta (E.E.S., EryPed, rlo-Tab, Erythrocin, Pediazole, i drugi).

Ovaj popis nije kompletan i drugi lijekovi mogu komunicirati s benzoil peroksid i klindamicin. Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje koristite. To uključuje recept, over-the-counter, vitamina i biljnih proizvoda. Nemojte započeti novi lijek bez reći svom liječniku.

Odricanje od odgovornosti: Svaki napor je napravljen kako bi se osiguralo da su navedeni podaci točni, up-to-date, i potpune, ali ne jamči se u tu svrhu. Informacije o lijekovima sadržane u ovom dokumentu mogu biti osjetljivi vrijeme. Multum-a Informacije o lijekovima je informacijski resurs osmišljen kako bi se pomoglo licenciranim zdravstvenim praktikantima u brizi za svoje pacijente i / ili služiti potrošačima pregledava ovu uslugu kao dodatak, a ne zamjena za, stručnost, vještinu, znanje i prosudbi zdravstvenih praktičara. Nepostojanje upozorenje na određenom ili kombinacijom lijekova ni na koji način ne može se smatrati pokazuju da kombinacija lijekova ili droga je siguran, učinkovit i prikladan za svakog pacijenta. Informacije sadržane ovdje ne namjerava pokriti sve moguće uporabe, upute, mjere opreza, upozorenja, interakcije lijekova, alergijske reakcije, ili štetni učinci.

Benzaclin nuspojave

9.04.2015-09-11, 08:49:29.

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

Akne doksiciklin, klindamicin aktualna, eritromicin aktualna, tetraciklin aktualna, minociklin, Accutane, tretinoin tematska, izotretinoin, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, dapson aktualna, Retin-A, Epiduo, adapalen aktualna, Microgestin Fe 1/20, Vibramycin, Tazorac, Claravis, Differin, TriNessa, Minocin, Tri-Sprintec, Solodyn

Za koju drugu vrstu droge će utjecati benzaclin?

Benzaclin (benzoil peroksid / klindamicin aktualan)