belviq

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Koristi za Belviq

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke lorcaserin u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost lorcaserin u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati problema s bubrezima, što može zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju lorcaserin.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Prije Korištenje Belviq

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Ovaj lijek dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Vi svibanj uzeti ovaj lijek sa ili bez hrane.

Pažljivo slijedite upute liječnika za smanjivanjem kalorija plan prehrane i redovitom tjelovježbom. Razgovarajte sa svojim liječnikom prije početka bilo kojeg programa vježbanja.

Vaš liječnik će vam reći da prestanete uzimati ovaj lijek ako ne izgubiti određenu količinu težine unutar prvih 12 tjedana liječenja.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima, kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite ovaj lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna o svim drugim lijekovima koje koristite. Ovaj lijek može dovesti do ozbiljnih stanja, kao što je serotonin sindrom ili neuroleptički maligni sindrom (NMS) -kao reakcija, kad se uzme s određenim lijekovima. Nazovite svog liječnika odmah ako imate groznicu, zbunjenost, mentalne promjene, nemir, brzo kucanje srca, grčeva u mišićima, poteškoće s hodanjem, mučnina, povraćanje, proljev ili.

Pravilna uporaba Belviq

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate brz dobitak na težini, oticanje gležnjeva, stopala ili potkoljenice ili uznemiri disanja dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati vrtoglavicu, pospanost, poteškoće u razmišljanju ili loše prosudbe. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve ili raditi druge poslove koji su vam potrebni da budu na oprezu, ili u stanju misliti dobro.

Ako razviti bilo kakve neobične i čudne misli ili ponašanja za vrijeme dok uzimate ovaj lijek, svakako o tome razgovarati sa svojim liječnikom. Neke promjene mogu biti neobična i krajnost, kao što je zbunjenost, pogoršanje depresije, halucinacije (vid, sluh, ili osjećaj stvari koje nisu tamo), suicidalne misli, i neobična uzbuđenje, nervoza, ili razdražljivost.

U bolesnika s dijabetesom: Gubitak težine može dovesti do poboljšanja u svom stanju, ali može povećati šanse da hipoglikemija (niska razina šećera u krvi). Trebali bi provjeriti razinu šećera u krvi češće prije uzimanja ovog lijeka i za vrijeme Belviq® liječenja. Ako primijetite bilo kakve promjene u svoje razine šećera u krvi, provjerite sa svojim liječnikom.

Ako dođe do produženog ili bolnu erekciju za 4 sata ili više, odmah se obratite liječniku. Ovo stanje može zahtijevati brzu liječničku pomoć kako bi se spriječilo ozbiljno i trajno oštećenje penisa.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne (npr gospina trava) ili vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Mjere opreza tijekom korištenja Belviq

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija X Nije za uporabu u trudnoći

Belviq nuspojave

Belviq (lorcaserin)

CSA Raspored 4. Neki potencijal za zlouporabu

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Mršavljenje fentermin, Victoza, Contrave, Megace® megestrol, Saxenda, Adipex-P, Qsymia, liraglutid, oxandrolone, fentermin / topiramat

Pretilost Alli, fentermin, amfetamin, Contrave, metamfetamin, Saxenda, Adipex-P, Qsymia, liraglutid, orlistat, Desoxyn, Xenical