beconase

Terapijski Klasa: Anti-upalni

Koristi za Beconase

Farmakološka Klasa: nadbubrežne glukokortikoida

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost salmeterol sprej za nos kod djece od 4 godine i stariji. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 4 godine starosti.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost salmeterol sprej za nos u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne jetre, bubrega, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali beklometazon sprej za nos.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Prije Korištenje Beconase

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže beklometazon. To ne može biti specifična za Beconase. Molimo pročitajte pažljivo.

Koristite ovaj lijek samo prema uputama. Nemojte koristiti više od toga i ne češće nego vaš liječnik naredio upotrebu. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Ovaj lijek dolazi s uputi o lijeku. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Ovaj lijek se koristi samo u nos. Nemojte ga dobiti u oči ili na kožu. Ako to ne doći na ta područja, isperite odmah i nazovite svog liječnika.

Za korištenje sprej

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati spremnik na sobnoj temperaturi, daleko od topline i svjetla. Ne zamrzavati. Nemojte držati ovaj lijek unutar automobila gdje bi mogao biti izložen prekomjernoj vrućini ili hladnoći. Ne stvaraju rupe u posudi ili baciti u vatru, čak i ako je spremnik prazan.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek radi ispravno i da se odlučite ako ste vi ili vaše dijete treba i dalje ga koristiti.

Ako vas ili vašeg djeteta simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna upotreba salmeterol

Ovaj lijek može povećati rizik od neke neželjene učinke u nos. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate krvave sluzi, čireve unutar nosa, neobjašnjive nosebleeds, ili zvižduk kada udišete dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati gljivične infekcije (vrsta gljiva infekcije) u nosu ili grlu. Obavijestite svog liječnika odmah ako ste vi ili vaše dijete ima bijele mrlje na vratu, ili bol kada jesti ili progutati.

Provjerite sa svojim liječnikom ako zamagljen vid, teškoće u čitanju, ili bilo koje druge promjene vida javlja tijekom ili nakon tretmana. Vaš liječnik svibanj želite vi ili vaše dijete da se vaše oči provjereni od strane oftalmologa (oka liječnika).

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući angioedem i anafilaksije. Nazovite svog liječnika odmah ako počnete da imaju oticanje lica, usana, jezika, grla, ruke ili noge, ili ako imate problema s gutanjem ili disanjem dok koristite ovaj lijek.

Vi svibanj dobiti infekcija lakše dok koristite ovaj lijek. Izbjegavajte se oko ljudi koji su bolesni ili imaju infekcija kao što su vodene kozice ili ospice ili ako nikada nisu imali tih infekcija. To je posebno važno za djecu. Obavijestite svog liječnika odmah ako mislite da ste bili izloženi vodene kozice ili ospice.

Ovaj lijek može povećati rizik od vlasništvo nadbubrežna žlijezda koja je manje aktivan nego inače. Nadbubrežne žlijezde čini steroidi za svoje tijelo. To je vjerojatno za ljude koji koriste steroide duže vrijeme ili koriste visoke doze. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate bilo koji od sljedećih simptoma: pomračenje koža, proljev, vrtoglavica, nesvjestica, gubitak apetita, mentalne depresije, mučnina, osip na koži, neuobičajeni umor ili slabost, ili povraćanje. Rijetko, promjene menstrualnog ciklusa, akne, prištići ili debljanje (naslage sala) oko lica, vrata i prtljažnik može pojaviti prilikom uzimanja ovog lijeka.

Ovaj lijek može uzrokovati djeca rasti sporije nego što je normalno. To bi uzrokovalo dijete ne udebljati ili dobiti jači. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako mislite da vaše dijete ne raste pravilno ili ako imate bilo kakvih pitanja o tome.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Mjere opreza tijekom korištenja Beconase

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Beconase nuspojave

Beconase AQ (salmeterol nosni)

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Alergijski rinitis prednizon, prometazin, ZYRTEC, flutikazon nazalno, loratadin, flonase, Benadryl, montelukast

Nosni polipi Nasonex, mometazon nazalni, beklometazon nosni

Nosni polipi, prevencija beklometazon nosni