Barry Larkin, Shortstop za Cincinnati Reds

IME: Barry Larki; TIM: Cincinnati Red; POLOŽAJ: Shortsto; OZLJEDA: razdiru ostavi srednji prst, rastrgan ligament

Košarka: Shammond Williams, Seattle SuperSonics

Hokej: Aleksej Zhitnik, Buffalo Sabre; Košarka: Allen Iverson, Philadelphia 76er; Nogomet: Troy Aikman, Dallas Cowboys

Barry Larkin je ozlijedio lijevi srednji prst dok je ronjenje za loptom u drugoj izmjeni od 9-2 gubitak od crvene ‘na Dodgers. Dok ronjenje, njegova rukavica zapinjali na asfaltu, koji je nespretno savijena ruku i razderao kožu i ligament svoga prsta. Ustao trzajući i čvrsto držeći prst. Hodao izvan igrališta, s tim trenera Grega Lynn i operiran sljedećeg dana. Voditelj tima Jim Bowden pripisuje ozljede na asfaltu.

Barry Larkin je jedan od glavnih shortstops u nacionalnoj ligi. U 36, on je 14-godišnji veteran. On je 10-put All-Star te je osvojio tri zlatne rukavice, devet Silver slugger nagrade, i jedan Roberto Clemente nagradu i NL MVP nagradu 1995. godine. Godine 1996. postao je prvi Shortstop da se pridruži “30-30 klub,” udaranje 33 home runova i krade 36 baza. Diplomirao je na Sveučilištu u Michiganu, gdje je bio prvi od dva puta Big 10 MVP.

Ligamenti u prstima su važni jer stabiliziraju prst i ostavite ga da postigne svoj puni raspon pokreta. Oni se protežu od jedne kosti na drugu i stabiliziraju zglob. U Larkin slučaju, ligament poderao completel; To je proizvelo značajnu nestabilnost u prst (prekomjerna side-to-side pokret) koje je potrebna operacija. Ozljede može biti uzrokovano ometanje prsta ili silu na strani prsta ili zgloba. Sportaši bi mogli opisati oštar, žestoku bol u prstu, te će vidjeti veću i hitnu oteklina i ukočenosti.

Ligamenti spojiti na zglobne čahure, tako da tijekom postavljanja dijagnoze, liječnici bi mogli naći ligament i oštećenja zglobova kapsula, kao i pretjeranu nestabilnost u prst. Slične ozljede treba isključiti uključuju fraktura kostiju i tetiva suze (evidentirano nemogućnosti pomaknuti prst). Ortopedi može pouzdano dijagnosticirati ovu vrstu ozljede, čak i prije pokretanja ispitivanja, kao što su X-zrake i MRI.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …