bactroban aktualna

Terapijski Klasa: Antibakterijski

Koristi za Bactroban

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost mupirocin aktualna u djece. Međutim, sigurnost i učinkovitost mupirocin vrhnja nije utvrđena u djece mlađe od 3 mjeseca starosti, a mupirocin mast u djece mlađe od 2 mjeseca starosti.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost mupirocin tematska vrhnje u starijih osoba.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke mupirocin topičke masti u gerijatrijske populacije. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje Bactroban

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže mupirocin. To ne može biti specifična za Bactroban. Molimo pročitajte pažljivo.

Vrlo je važno da koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo izazvati neželjene nuspojave ili iritaciju kože.

Ovaj lijek treba koristiti samo na koži. Nemojte ga dobiti u oči, nos, usta, ili vaginu. Nemojte ga koristiti na područjima kože koja imaju posjekotina, ogrebotina, ili opekline. Ako to ne doći na ta područja, isperite odmah sa vodom.

Da bi se jasno svoj infekcije kože u potpunosti, i dalje koristiti mupirocin za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako su vaši simptomi su nestali. Ne propustite niti doze.

Koristiti

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako vaš infekcije kože ne popravi u roku od 3 do 5 dana, ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može izazvati proljev, au nekim slučajevima to može biti teška. To se može dogoditi 2 ili više mjeseci nakon što prestanu uzimati ovaj lijek. Ne uzimajte nikakve lijekove za liječenje proljeva bez konzultacije sa svojim liječnikom. Ako imate bilo kakvih pitanja ili ako blagi proljev nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate jak svrbež, kožni osip, peckanje, žeže, crvenilo, oteklina, ili iritacije na koži.

Pravilna uporaba mupirocina

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

Mjere opreza tijekom korištenja Bactroban

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Izgled i struktura Infekcija ciprofloksacin, azitromicin, Augmentin, Zithromax, cefdinir

Impetigo cefuroksim, Ceftin, mupirocin aktualna, cefadroksil, Duricef, Zinacef

Nosna Prijevoz Staphylococcus aureus rifampicin, mupirocin aktualna, Bactroban za nos, Rifadin, Centany, Rimactane

Sekundarna Kožni Bakterijske infekcije mupirocin aktualna, Bactroban za nos, Klaron, Centany, Ovace, Centany AT Kit

Bactroban nuspojave

Bactroban (mupirocin tematska)