autizam i cjepiva – Pregled tema

Tu je u tijeku kontroverze oko određene cjepiva i njihov odnos prema autizam. Neki roditelji su zabrinuti da cjepiva, posebno ospice – mumps – rubeole (MMR) cjepivo i konzervansi koji se koriste u drugim djetinjstva cjepiva, igraju ulogu u djece u razvoju autizma. Bilo je puno lažnih šteta u vijestima. No, temeljita istraživanja su pokazala nikakvu povezanost između cjepiva i autizma. 1 Mnogo istraživanja je i učinjeno kako bi saznali uzrok autizma. Idi na www.cdc.gov/ncbddd/autism/seed.html~~V slijediti vrlo veliku studiju o rizicima za autizam i drugim poteškoćama u razvoju.

Prema Zakonu o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti, mnogi zdravstveno osiguranje planira pružiti besplatne usluge dječje preventivne skrbi, uključujući i preglede, cijepljenje i screening testovi. Uči više.

Centar za zdravstveno osiguranje

Neki roditelji doveli u pitanje timerosal sadrže živu (koristi se kao konzervans u cjepivima) bi moglo dovesti do autizma. Danas, s izuzetkom nekih cjepiva gripe, djetinjstva cjepiva se koriste u SAD-u ne sadrže timerosal ili samo u tragovima. (Gripe cjepivo je dostupna i sa timerosal, kao konzervans i bez konzervansa.) Što je još važnije, studije nisu pokazale povezanost između cjepiva Thimerosal koji sadrži i autizam. 2, 3

, US Food and Drug Administration (FDA) čuva popis svih cjepiva koja se daju djeci i koliko, ako ih ima, timerosal cjepiva sadrže. Za pregled popisa, idite na www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/SafetyAvailability/VaccineSafety/UCM096228~~pobj.

Neki roditelji također postavlja pitanje da li je MMR cjepivo -što kombinira 3 cjepiva u 1 injekcije-izaziva autizam, jer simptomi poremećaja često postaju očiti o vremenu djeca početi uzimajući cijepljena.

Kao odgovor na ovaj problem, istraživači u Europi, Kanadi i SAD-u usko gledao na to pitanje. Studije su gledali na vrijeme cjepiva i samog cjepiva i nisu pronašli vezu između cjepiva i autizma. 4

To je rizično ako ne cijepiti svoje dijete. Vakcine su važna za mnogo razloga. Mnogo istraživanja je već učinjeno, a istraživanja i dalje pokazuju da su cjepiva sigurna.