astme home lijekova, simptom olakšanje, a svakodnevno upravljanje

Jedan od najboljih načina kako pronaći olakšanje od simptoma astme je da se uključe u brigu. Dobro razumijevanje svoje bolesti može olakšati strah, osjećaj ne znajući što se sprema, i tjeskobe oko ne bude u mogućnosti da se slobodno disati. Imate mogućnosti osim lijekova koji će vam pomoći kontrolirati i upravljati astme, previše.

Kada vaše tijelo nema dovoljno kisika, možete dobiti hipoksemija ili hipoksije. To su opasni uvjeti. Bez kisika, mozak, jetru i druge organe može biti oštećen samo nekoliko minuta nakon početka simptoma; Hipoksija (niske kisika u krvi) može izazvati hipoksiju (niska kisika u svojim tkivima) kada se krv ne nose dovoljno kisika u svojim tkivima zadovoljiti vaše potrebe tijela. Riječ hipoksija se ponekad koristi za opisivanje oba problema.

Ako ne imati jedan već rade sa svojim liječnikom za stvaranje plana za kontrolu astme. To je nešto što govoriti i zapisati. To objašnjava način za reći koliko dobro kontrolirana astma i što trebate učiniti o tome.

Na primjer, vaš akcijski plan može uključivati

Metar vrh tok je jeftin, ručni gadget. Možete ga koristiti za mjerenje koliko brzo zrak izlazi kada izdahnuti teško nakon punog daha u. Taj broj se zove vršnog protoka, ili PEF.

Vaš liječnik svibanj želite koristiti mjerač vrh protoka koji će vam pomoći prepoznati probleme. Mnogi simptomi astme dolaze iz ne bude u mogućnosti da se presele zrak iz pluća. Ako vaš PEF ide dolje, to je znak astme pogoršava i morate nešto učiniti.

Dnevnik je način pratiti koliko dobro kontrolirana astma. Svaki dan, zapišite

Sve ove informacije, prikupljene na jednom mjestu, pomaže vam i vaš liječnik vidjeti uzorke i prepoznaju upozorenja napada astme. Možete naučiti kako ih spriječiti ili ih zaustaviti prije nego što se jako bolestan.

Vaš liječnik može provjeriti svoj dnevnik kako bi vidjeli koliko dobro vaš plana za kontrolu astme radi.

Uzmi ocjenu za astmu dobiti Akcijski plan Personalized

da; Noć