astma aktivira i kako ih izbjeći

Ako vaše dijete ima astmu, znate da je puno stvari – od pasivnog pušenja posaditi i stablo peludi – može potaknuti napad astme.

No, izbjegavanje trigera astme nije uvijek tako lako. Okidači su različiti za svakoga. A tu su i neki aktivira se ne može kontrolirati, kao što su zagađenje ili pelud razinama.

Možete kontrolirati okidača u jednom od najvažnijih mjesta u životu Vašeg djeteta – svoj dom. Evo nekoliko načina kako bi vaš dom okidač bez – i vaše dijete diše lako.

Ostale vrste dima i para mogu izazvati napad astme. To su pare od plina, drva, ili kerozinske peći, kao i ispušni iz automobila i autobusa.

Sva goriva-gorenje aparati – kao što su peći, kamina, plin ili grijača kerozin prostor, i naftnim i plinskim pećima – može proizvesti dušikovog dioksida. Ne možete namirisati ili vidjeti taj plin, ali to može iritirati nos, oči i grlo, a može izazvati astmu.

Da bi se kućanstva zraka besplatno, para

• Provjerite jesu li svi štednjaci pravilno se ispuštaju s vanjske strane. Za plinske peći, budite sigurni da koristite ispušni ventilator koji vents vani dok kuhanje.

• Ako koristite peć na drva, koristiti ih u skladu s uputama proizvođača i biti sigurni da su vrata stati čvrsto.

• Kad koristite neodvjetravana kerozin ili prostor plinski bojler, ispucati otvoriti prozor ili uključite napu.

• Prije uporabe kamin, budite sigurni da je dimni je otvoren tako da se dim može pobjeći iz dimnjaka.

• Bez obzira kakav sustav grijanja koristite, morate ga očistiti i pregledati svake godine.

• Kako bi se smanjila opasnost od ispušnih plinova uzimajući u svoj dom, ne bi se auto u praznom hodu u priloženom garaži.

Mnogi proizvodi zajedničko kućanstvo, kao što su pribor za čišćenje, boje, pesticidi, parfema i sapuna, mogu biti problem za neke djece s astmom. Bilo koji proizvod s jakim mirisom otpušta kemikalije u zrak. Za dijete s astmom, te pare mogu izazvati napad.