Anksiozni poremećaji u djece: panični poremećaj, OCD, socijalna fobija, Gad

Sva djeca imaju brige i strahove s vremena na vrijeme. Bilo je to čudovište u ormaru je veliki test na kraju tjedna, ili stvaranje rez za nogometne momčadi, djeca imaju stvari koje ih čine tjeskobu, baš kao i odrasli.

Kako možete reći ako vašeg djeteta tjeskobe može biti više nego samo prolazi brige i strahove? Ovdje su neka od pitanja na zapitajte se

Postoji nekoliko različitih vrsta anksioznih poremećaja koji mogu utjecati na djecu. Najčešće su

Vizualni vodič za Generalizirani anksiozni poremećaj

Sjetite se stare kikiriki crtić u kojem Lucy pita Charlie Brown, ako on ima “pantophobia?” Kad je objašnjava da pantophobia je “strah od svega,” Charlie Brown viče: “To je to!

GAD je malo kao Charlie Brown pantophobia. Djeca s GAP brinuti pretjerano o puno stvari: škola, vlastitu sigurnost i zdravlje, zdravlje članova obitelji i prijatelja, novac i sigurnost svoje obitelji. Popis može ići na i na. Dijete s GAP-om može uvijek zamisliti najgoru moguću stvar koja se mogla dogoditi.

Djeca s GAP mogu doživjeti fizičke simptome zbog tih briga, kao što su glavobolja i bolovi u trbuhu. Vaše dijete može također izdvaja, izbjegavajući školu i prijatelje jer je tako osvaja svojim brigama.

Napad panike je iznenadan, intenzivna epizoda tjeskobe bez vidljivog vanjskog uzroka. Vaše dijete je srce funti, a on ili ona svibanj osjećati kratkog daha. Vaše dijete može tresti ili osjećati vrtoglavicu ili zanijemio.

Kada vaše dijete ima dva ili više tih epizoda, te je zaokupljen brige o njima događa opet, smatra se da je panični poremećaj.

Je li ona izražava zabrinutost ili pokazuje strah u većini dana, tjedana u isto vrijeme; Ima li problema sa spavanjem noću? Ako niste sigurni (da ne bi moglo reći), da li ste primijetili da se čini neobično pospano ili umor tijekom dana; Je li ona ima problema s koncentracijom; Da li on čini neobično razdražljivo ili lako uznemiriti?