aneurizme aorte: uzroci, simptomi, liječenje, i više

Aneurizme je nenormalan izbočina u zidu arterije. Normalno, zidovi arterija su debele i mišićave, dopuštajući im da izdrži veliku količinu pritiska. Povremeno, međutim slabo područje razvija u zid arterije. Na taj način je tlak u arteriji gurnuti prema van stvara izbočinu ili ballooned prostor koji se naziva i “aneurizma”.

formiranje aterosklerotskog plaka na mjestu aneurizme. To uzrokuje daljnje slabljenje zida arterije; Ugrušak krvi može stvarati na licu mjesta i istjerati, čime se povećava šanse za moždani udar; Povećanje u veličini aneurizme, uzrokujući da pritisnete na drugim organima. To može uzrokovati bol; Aneurizma rupture. Budući da je zid arterije stanjuje na tom mjestu, to je krhka i može puknuti pod stresom. Rupture aneurizme aorte je katastrofalna, opasne po život događaj.

Većina žena znati simptome srčanog udara – cijeđenje bol u prsima, otežano disanje, mučninu. No, kako se ispostavilo, ovi simptomi su tipične za muškarce. Ženski srčani napadi mogu biti vrlo različiti – i to je važno za sve žene naučiti znakove upozorenja; Rhonda Monroe priča opomene. Bila je tajnovit kada je jaka bol udarila utakmice grudi i lijevu ruku. Monroe, koji je bio 36-godišnji majka troje djece, to nije znao u to vrijeme, ali je imala rane simptome …

Mali aneurizme obično ne predstavljaju nikakvu prijetnju. Međutim, aneurizme povećati rizik za

Napomena: Umjesto uzrokuje izbočinu u zidu stanjen arterije, aorte aneurizme povremeno javljaju između slojeva same arterije. To se zove “seciranje aneurizme.” Krv počinje teći u se slojevi odijele arterija odsijecanje protok krvi u arterije. Ovo stanje može brzo dovesti do rupture arterije.